АКО.Та викам, ако всеки започне да си чисти, след себе си, дали ще има готини поляни
Просто почисти, след него, без да искаш нищо. Толкова ли е трудно.АКО.
Аз например няма да отида да чистя на някого мизерията, за да е чисто. Смятам, че всеки трябва да чисти зад себе си, а който си хвърля боклуците където му падне - Налагане на глоба. Да видим ще продължава ли.
Ако изметеш пред вас, и дойде една групичка със семки, фъстъци и т.н. и седнат пред вас на пейката, изядат си нещата, които са купили и си изхвърлят опаковките точно там, където си измел ще ти бъде ли приятно? И не да го направят веднъж, а редовно? Просто не е правилно едни да се правят на "Висши", над закона, че могат да хвърлят каквото и където си поискат, а ние съпричастните хора да чистим след тях.Просто почисти, след него, без да искаш нищо. Толкова ли е трудно.
В такъв случай, трябва да седнеш там и даим поговориш, да им обясниш, че семките утре или други ден трябва да бъдат изметени.Ако изметеш пред вас, и дойде една групичка със семки, фъстъци и т.н. и седнат пред вас на пейката, изядат си нещата, които са купили и си изхвърлят опаковките точно там, където си измел ще ти бъде ли приятно? И не да го направят веднъж, а редовно? Просто не е правилно едни да се правят на "Висши", над закона, че могат да хвърлят каквото и където си поискат, а ние съпричастните хора да чистим след тях.
Разбирам какво искаш да кажеш. В днешно време е по-добре да се разбираш с хората човешки, а не физически. Но нали знаеш, че не всеки мисли като мен, теб и много други? Бил съм свидетел, за това говоря. Възрастен мъж беше казал на някакво момче да си изхвърли боклука в коша, който е на около 5 метра от него. Момчето отговори на стареца - К'во ти пука? Точно това исках да кажа, че не всеки разбира.В такъв случай, трябва да седнеш там и даим поговориш, да им обясниш, че семките утре или други ден трябва да бъдат изметени.
Твоята задача е да вразумиш момчето, имаш мисияРазбирам какво искаш да кажеш. В днешно време е по-добре да се разбираш с хората човешки, а не физически. Но нали знаеш, че не всеки мисли като мен, теб и много други? Бил съм свидетел, за това говоря. Възрастен мъж беше казал на някакво момче да си изхвърли боклука в коша, който е на около 5 метра от него. Момчето отговори на стареца - К'во ти пука? Точно това исках да кажа, че не всеки разбира.
- Циганин харесва това.Просто почисти, след него, без да искаш нищо. Толкова ли е трудно.
Добре, други да пуснат словесни диарии Или ви е шубе...?Хората по природа сме имперфектни. Колкото повече отпуснеш каишите на един човек (поне в повечето случаи), толкова повече простотии ще направи. Престъпленията и лошите деяния са резултат от тъмната страна на природата ни, но за всяко нещо си има лек. Човешкото естество е такова, щото най-много се страхуваме от изолацията и несигурността. Психологически сме привлечени от сигурното и познатото поради, което имаме дълбоко заложен уклон някой да ни каже "къде ни е мястото". Ето защо здравият обществен ред е важен, а прекомерната индивидуална свободия вредна (тя поставя хората пред въпроси и избори, на които повечето от тях не могат да дадат правилен отговор или решение). Страхът от остракизация е може би една от най-силните мотивации за "добро поведение". Демек строги закони, тежки наказания и стабилни обществени ценности, които да се приемат от цялата нация и по този начин да създават предпоставка за социална остракизация на всички нездрави елементи.