nandibandi
Well-Known Member
От: От: Абортът - легализирано убийство
Забавен си, Ред!
Определено съм объркала плановете на родителите си - баща ми е искал моче, а е получил 2 момичета на куп (имам сестра близначка)!
Но това съвсем не значи, че ако ме бяха премахнали в зародиш душата ми нямаше да се роди пак в тази страна и да си бърбори приятно с редрум по сложни житейски теми. Просто нещата щяха да бъдат малко по-различни, вероятно.
Много буквално приемаш нещата, а трябва да гледаш по-глобално на живота. Той е само една кратка учебна година в дългия учебен процес, на който е подложена душата. Прав си за отговорността, но ние будистите казваме, че човек не бива да страда прекалено за грешките си по време на земния си път. За целта си има Карма!:lol:
Скъпа Нани, в моя свят, когато си събуя потурите, след това следва сексуален акт. И не аз съм тоя дето го е*ат. Така че, не знам дали си сигурна какво точно искаш.
Относно нежеланието на жените да имат деца, нека нямат, но това не значи да отнемат живот. Изумен съм, как може поради нечий егоизъм да се унищожава човешки живот?! Добре, че ти не си объркала плановете на родителите си, иначе сега щеше да ме гледаш нейде от небето. И разбира се, въобще не става въпрос за нечие егоистично лично щастие, има неща, които са по-важни от това някой да изпитва субективни чувства плод на биохимията в мозъка му. Има неща, които възрастните хора наричаме - ОТГОВОРНОСТ. Всяко действие, поражда отговорност, който бяга от отговорността, която е породил с действията си, е боклук. Разсъждаваш доста примитивно, типично за жена от 21-ви век.
Забавен си, Ред!
Определено съм объркала плановете на родителите си - баща ми е искал моче, а е получил 2 момичета на куп (имам сестра близначка)!
Но това съвсем не значи, че ако ме бяха премахнали в зародиш душата ми нямаше да се роди пак в тази страна и да си бърбори приятно с редрум по сложни житейски теми. Просто нещата щяха да бъдат малко по-различни, вероятно.
Много буквално приемаш нещата, а трябва да гледаш по-глобално на живота. Той е само една кратка учебна година в дългия учебен процес, на който е подложена душата. Прав си за отговорността, но ние будистите казваме, че човек не бива да страда прекалено за грешките си по време на земния си път. За целта си има Карма!:lol: