От: Авария- Windows ...
Не се ли научихте след като си форматирате диска и инсталирате чист Windows да правите Имидж?
Така си възстановяваш компютъра за 5 минути в перфектно състояние какъвто и вирус или бъг да те налази, сага трябва да форматираш, инсталираш, а ако освен джама инсталираш и необходимите програми отиде 4-5 часа
Сега си свали и запиши от замундата
Hiren's BootCD ако не можеш на твоя компютър на друг
В него има Live Windows и много инструменти за възстановяване на системата и направата на Имидж(снимка на диска)
1.Даваш да зарежда през DVD, ботваш и избираш Windows влизаш и гледаш какво може да спасиш на флашка или друг носител
2.Ако не ти се занимава да си оправяш Windows-а (аз не бих си губил времето) направо слагай инсталациония Windows, форматирай и инсталирай на чисто(гледай да имаш най-малко 2 дяла щото пак ще ревеш).
3. Качвай си каквито програми ти трябват при изключен интернет
4. Вкарай пак Hiren's BootCD и от менюто избери Acronis True Image или Norton Ghost, направи снимка на дяла най-често C, където е инсталиран Windows и запиши снимката на друг дял примерно D-става за 4-5 минути.
5. Рестартирай, пускай интернета и прави каквото искаш - трии всичко което те дразни от C-то и в папката Windows, пробвай всякакви вируси.
Като ти умре Windows-а вкарваш пак диска с Hiren's BootCD избираш пак Acronis True Image или Norton Ghost в зависимост от това с коя програма си направил снимката и е възстановяваш от D-то на C-то за 5 минути
Така не ти трябва Антивирусна а само Защитна стена, компютъра винаги ще ти е в перфектно състояние.
Аз през 2-3 месеца си възстановявам чистия Windows и целия дял и не съм преинсталирал от поне 3-4 години.