Аваст казва че имам вирус в сайта

mvmrik

Well-Known Member
Нещо не схващам, беше си добре и нищо не съм правил, аваст постоянно ми вади съобщения за вируси. И ми дава адресите на някакви картинки в сайта. Това е blogger с някакъв темплейт, но си беше с него, не съм сменявал нищо. При вас вади ли ви някакво съобщение някоя антивирусна? Рових по кода и нищо нередно не открих.

Проблемът е решен, оказа се че в самия темплейт има вирус, мястото от където се зарежда той. Смених го и вече всичко е наред.

Последно редактирано:
От: Аваст казва че имам вирус в сайта

Не е като да няма. Не беше заредило напълно и аваста подскочи. Тествай го със секури - поне ще ти даде идея къде се е заврял гада.

От къде пък ще влезе вирус в blogger, явно от темата нещо. Беше си добре, нищо и нямаше. Не разбрах с какво да тествам.

То не ми дава някакви конкретни неща, а ми посочва главния адрес на сайта, някакви картинки и адреси от търсенето. Нищо не мога да разбера.

Даже като вляза в админ панела на самия blogger и дам на html код, аваст пак почва да пищи че има вирус.

При мен засече, че набива някакво екзе към хром-а.

При мен засече, че набива някакво екзе към хром-а.

Показва процеса че е chrome.exe, но като пробвах с firefox и там показва неговото. Явно не е от браузъра.

Да не би да е в avast проблема, на някой друг засича ли му вирус с друга антивирусна?

Да, аваста пищи за вирус, някаква снимка, просто я махни. Показа ми, че проблема е във футъра, нещо, което завършва на {gzip}.

Да, аваста пищи за вирус, някаква снимка, просто я махни. Показа ми, че проблема е във футъра, нещо, което завършва на {gzip}.

Ами няма такова, гледам в кода и нищо с gzip няма. И не е само тази снимка, то всеки път вади различни. Даже кода за favicon ми го даваше за вирус и го махнах.

Ми смени темплейта, слагаш нов, и да го пробваме, и тогава ще си покаже дали е от темплейта.

Както и споменах, ще се самоцитирам:

Ами трябва да търся нов, който да е подходящ. Не е толкова лесно, после всичко наново трябва да се подрежда. Ще изчакам до утре да видя, може пък да го оправят, явно е нещо при тях, защото файловете от там се зареждат.

Опитай с Kaspersky TDSSKiller - прихваща, лекува и унищожава ;). Прочети инструкциите, преди да стартираш сканирането и отметни указаните елементи.

От: От: Аваст казва че имам вирус в сайта

Опитай с Kaspersky TDSSKiller - прихваща, лекува и унищожава ;). Прочети инструкциите, преди да стартираш сканирането и отметни указаните елементи.

Няма какво да лекувам, то явно си е при ония проблема, защото от там зарежда файловете. Аз не виждам какво да направя, като не е при мен проблема.

Няма какво да лекувам, то явно си е при ония проблема, защото от там зарежда файловете. Аз не виждам какво да направя, като не е при мен проблема.

В такъв случай, ако не се оправи проблема, колкото и да не ти се иска смени темплейта, както те съветва колегата.

P.S. Под FF и IE с Nod не засича проблем.

Последно редактирано:

В такъв случай, ако не се оправи проблема, колкото и да не ти се иска смени темплейта, както те съветва колегата.

Ще сменя ама тоя едва го намерих. Целта е да има слайдер и както е в дясно, да могат да се сменяват различни неща :) То няма много такива, ама .....

Горе