От: Аз ли съм тъп или някой си поръчва платени репортажи по Новините ......
по статистики 1/4 живеят в мизерия и под ръба на бедността, но има и една друга статистика - всеки 2-ри не декларира доходи взети на ръка. и не за друго но държавата ако гони всеки за тези нерегламентирани доходи то тогава ще се повиши престъмността и кражбите. тъпа работа, държавата очаква да си декларираш всичко, а в същото време сме в Европейския съюз и минималната ти е 130 евро, но за да оцелява един човек месечно му трябват над 500лв. заплата. не са измислили добре. и си е все така.
а ако трябва и да съм по темата. една приятелка ми спомена за една главна редакторка, от един не малък вестник, която обикаляла по кабинетите и фирмите и изнудвала хората да си цакат, за да не публикува материалите, за които нейните роби (журналистчета) са се ровили. най-силно печелила преди избори. няма да споменавам имена и детайли, но лично аз не се изненадах, като го чух. все пак във въпросния вестник не се избиват за реклама, пък и излиза ежедневно. кофти работа са ни тук медиите.
платени са всичките новини. или са под формата да хранилка от врагове, или PR, или нещо да излъжат, за да продатат боклука си. причини много.
преди няколко дни гледах Шоуто на Слави - в петък обсъждат жълтата преса и какви небивалици били писали там. така е мой човек, но с какво другите са по-различни. той призова да не се купуват жълти вестници. то май май всичко вече минава за жълта преса, както и няма такова нещо като независими, просто има получили поръчка и неполучили поръчка. и в двата слуая се печатат тъпни и неясни, както и съмнителни истории и статии. аз пък призовавам - НЕ КУПУВАЙТЕ НИКАКВИ ВЕСТНИЦИ!!!
днес голямата новина на 24 часа беше, че FB може да ти има досието? от отварянето на акаунта това е повече от ясно. да не мислиш, че и Google не ти го има. всеки сайт, в който си си публикувал данните и продължаваш да го правиш под формата на снимки, видеа, линкове, настроения, информация за деня, какви ивенти ще посетиш, може да събере за едно досие материал. голямата медия и гоемите и открития. вече даже не знаят за какво да пишат. и както се досещате настроението в самата статия не е приятелко към интернета, като цяло.