От: От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /
- Увеличаване на осигурителната тежест
Ще се увеличава още. Приходите за пенсии покриват около 30% от раздаваните пенсии.
Това е резултат от две неща:
- Откраднатия пенсионен фонд от девет милиарда лева, наследен от социализма;
- Разрушената промишленост в България, пак наследена от социализма.
Писал съм го и друг път - Химко Враца, държеше 7% от световния пазар на карбамид. Използваше ефтин природен газ от СССР като енергия. Колко е сега цената на газовата енергия и кой я направи такава?
За суровина използваше въздух, който винаги е бил безплатен.
Нямам информация колко годишно са били приходите в долари, но 7% от световен пазар е мечта на почти всички големи производители. И държави.
Та тъй. Нещата въобще не са от предишно и сегашно правителство.
Отделно. В криза (Българските данни не ме интересуват, те не могат да бъдат обективни. Виж, като чета и слушам за цифрите в Германия, е друго нещо.) единствено крайно десни мерки са успешни. Дори ултра десни. Това историята го е доказала, факт е! Как смяташ лява партия (колко лява е БСП е съвсем друга работа, но поне декларират леви позиции) да се справи с криза?
Не харесвам Дянков, че ми бръкна в канчето, но обективно погледнато, човека си гледа фиска и нищо друго не го интересува. И е прав. И за себе си, като финансист, и за правителството, респективно държавата.
Като чета тук, излиза, че да си финансов министър, или министър председател, е фасулска работа.
Я да ви видя в такава роля, като направите анализ на онова, с което разполагате, каква песен ще запеете!