От: Ако влезнат септември 3 милиона бежанци в България ?
Прекалено нацистки гледаш на нещата. Какъв е човек по етнос и ген няма голямо значение. Важното е колко би бил полезен за дадено общество и съответно колко би бил вреден. Ако е образован, плаща данъци и следва установения ред за живот в дадената държава, то не виждам проблем да бъде неин гражданин или поне временно пребиваващ. Ако е в нарушение, би трябвало да има механизми за превъзпитание като полиция и съдебна система (която при нас е направена да не работи нормално).
На мен арабите не ми пречат. Работил съм с такива и по принцип са много честни. Тези умопобърканите самовзривяващи се ислямисти, не са всички араби. Това, че по телевизията показват няколко лоши примери, не означава, че всички са такива.
Ти като един по телевизията който преди 2-3 години ходеше по всички медии и обясняваше колко добре щяло да бъде да дойдат бежанци че да се поднови генофонда на България защото сме твърде малко и определени заболявания предавани наследствено се срещат вече твърде често сред българите.
Има араби и араби. И аз познавам араби които не можеш да ги разбереш че са такива, като започнеш от перфектния български, висше образование, децата им социализирани сред българите по нищо не различаващи се от съучениците си, до това, че не са религиозни, нямат някои типични за етносите си черти, не се събират на тумби с други такива, жените и дъщерите им не са забулени, технологиите не са нещо мръсно и варварско, дори голяма част от тях ги използват активно в професията си и т.н. Ама тези са твърде малко. И обикновено са дошли през соц-а по някакви заслуги, главно с цел образование и просто са останали тук. Арабите преди масовото навлизане на исляма са били една от най-развитите цивилизации и са направили множество открития в областта на медицината и математиката.
Ясноти е, че всички говорим за "бежанците", които идват тук с техните си изостанали от преди 500 години разбирания, не искат да се социализират в новото общество в което са попаднали смятат, че всеки им е длъжен/ направо като циганите - те имат права и точка, за задължения не става дума/ цапат, правят мизерия, не са научени да пазят обществените придобивки, опитват се да налагат техните разбирания. За мен не е нормално да кажем на центъра на София да има тумба молещи се по 5 пъти на ден. Същевременно ако отида в някоя от техните страни и на пътя се прекръстя най-вероятно ще ме арестуват. Не е нормално жените им да ходят тук забулени с бурки, фереджета или хиджаби там не знам какво му се вика, а ако там жена ми е без забрадка ще ни тикнат и двамата в затвора за разврат. Това ми е най-дразнещото, че идват тук и се опитват да си налагат техния ред, въобще не се опитват да приемат моя. Същеврменно обаче част от тях виждайки свободата си тук - тръгват по лош път и така започват да притесняват хората - крадат, бият се, изнасилват, замесват се с наркотици и терористични групировки. Това е проблема. Нямам нищо против самите араби. Имам против тези които пречат на моето нормално съществуване, опитват се да налагат своите разбирания и поведение. лед като си дошъл тук ще се съобразяваш. Ако не ти харесва си отиваш там от където си дошъл.
И нека всички които ги защитават да ми отговорят на въпроса - защо всичките "бежанци от войната" отиват в Европа, защо не сме чули за вълни от имигранти в Саудитска Арабия, Катар, Йемен, Оман и т.н които държави са в пъти по-близко до въпросната война? Ама то отговора е ясен. И в България не е чак толкова зле, че да ни подминават от всякъде. Все си мисля, че има доста по-лоши места, от които хората попаднали тук ще им хареса. Пък и нека не забравяме най-важното. България е част от ЕС и веднъж попаднали тук е много по-лесна миграцията на запад.