Ако изкарвам пари чрез някакъв USA сайт и ми ги пращат в банковата сметка, данъци?

От: Ако изкарвам пари чрез някакъв USA сайт и ми ги пращат в банковата сметка, данъци

Бъди Човек - не плащай данъци, купи лекарство на болен!

Подкрепям напълно! Бих добавил: "Не ставай съучастник на престъпници - пренасочи данъците си директно към нуждаещите се".

От: Ако изкарвам пари чрез някакъв USA сайт и ми ги пращат в банковата сметка, данъци

Да, хората търсят начини как да се отърват от данъци, най-вече защото те изглеждат като пладнешки обир. В същото време обаче хората са способни да даряват, когато виждат че парите им отиват за добра (според тях) кауза. Ето, само за 4 дена са събрали близо $14000 за тоя уличен пес: http://www.gofundme.com/mk8jeo
Когато дариш затова куче ще видиш в очите му топлина, човещина и безкрайна благодарност. "Дариш" ли ги на държавата ще ги даде на някой депутат или "брат" и в двата случая ще те споменат на майка и ще гледат още да те одерат.

Ако изкарвам пари чрез някакъв USA сайт и ми ги пращат в банковата сметка, дължа ли данъци и задължителни ли са те?

ПС; Съжалявам ако вече има такава тема, но не намерих и затова я пуснах

вече втора страница и все локуми...отговора е чети ЗДДФЛ и декларациите и кога се подават и как се плаща.

за комарджията - не дължиш данъци ако играеш в лицензиран букмейкър, там данъка е включен в залога, но тоя сайт от подписа ти не ми се отваря, което май значи че не е такъв и си в нарушение...

В ЗДДФЛ не пише нищо дали има или няма задължение да се регистрира в регистър БУЛСТАТ в 7 дневен срок след като започне да извършва дейност на свой риск и своя сметка (да прави сайтове с цел да печели от тях, да сключва договори чрез кликане на бутон върху сайт за да печели от реклама и т.н.).

То никъде в закона не пише "ако изкарваш пари от сайтове - направи това и това". Трябва не само да се чете един закон, а да се четат всичките и да се тълкуват...

Не било проблем законодателството...

Горе