От: Ако има ОСТАВКА какво очаквате да се случи след изборите
Какво знам аз за свободния либерален саморегулиращ си пазар, какво знам за големите компании, какво знам за геополитическите стратегии, какво знам за фалшификациите на историята от евреина Мизес, какво знам
Еми то и аз като Сократ мога да кажа, 'аз знам, че нищо не знам'
Обаче ти Блеки знаеш доста, ти си озарен от великия Мизес и си посветен в тайнството на австрийската школа
баах мааму Ти си ВеликУм
На философия го удари, да черпиш сила в размитите понятия - добре почваш. Пак ме нападаш и си признаваш, че и нишо не знаеш - е как искаш някой води разговор с теб. Ето пак се връщаме в изходна позиция ти само хулиш и нищо конструткивно не знаеш - не случайно ти казах от икономиката си далече, а и сам си признваш. Това, което аз знам е емпирически доказано през 19в и в няколко страни сега. Щото обичам да боравя с аргументи и точни неща изгледай този клип:
https://www.facebook.com/video/video.php?v=3702321318217
Това е за Пенчо Семов, жалко ще е ако не знаеш кой е. Виж какво е постигнал, кога го е постигнал и какво е правил за хората! Пенчо Семов е благодателят! Искам да ти дам съвет внимателно да слушаш за основният му актив - хората. Искам внимателно да слушаш, къде е инвеститирал средства - в подобряване на квалификацията на работницте си. Отваря десетки заводи и предприеяти - осигорява работа за хиляди и се грижи за всичките си хора а и не само. Той, а не държавата! Искам да внимаваш добре за моралният фактор и за всичко, което си ревал. И все пак след края на репортажа си нямал чувство на гордост - то ти си някъв измислен нациоаналист. Нали си софиянец(може и се бъркам) сети се какво са направили братята Георгиеви, отделно Атанас Буров и още видни личности от началото до средата на 20 век. После ми разправяй глупости. И само те светна всичко произлиза от частника и морала е бил на най-високо ниво, заедно и с раждаемостта!
Я ми кажи какви фалшификации е направил Мизес? Я ми кажи колко книги си чел на икономическа база и колко си чел на Мизес, че реши че лъже? Я ми кажи теорията за бизнес цикъла къде лъже и изобщо правиш ли разлика между бизнес цикъл и икономически растеж(и икономическият разстеж широко е обяснен пак от австрийците) - австийците са единствените, който емпирично доказват бизнес цикъла - а Мизес и Хайек прогнозират Великата депресия до малките детайли и не случайно стават и нобелови лауреати. Тази теория и принципи е не променена и не случайно толкова много икономисти( а те бяха малко спрямо всички) прогнозираха какво ще стане от 2008 до сега, и то преди да дойде кризата. Как нещо, което е емперично базирано е грешно? Другото направеление на австрийците е ЧОВЕШКОТО ДЕЙСТВИЕ И РАЦИОНАЛНИТЕ РЕШЕНИЯ И ИЗБОРИ + децентрализирани пари по даден стоков резерв, където държавата няма монопол.
Само това ми отговори и ще е последното по тази тема, което те питам - щото ти само си измисляш неща направо си роден за жълтият вестник. Все пак това мнение не е лично, хетъра в теб е на добро ниво - доста хора в този форум са ти казвали какъв си ти не щеш си вземеш поука. Пак ти казвам, видях колко знаеш т.е. нищо по икономически въпроси айде да не си говорим повече. За всичко друго съм отворен разбира се стига да не се информираш от ТВ или кой какво ти е казал, без да имаш някаква основа и си вложил своето да го научиш.
Ето прочети и една добра статия от мой колеги(либертарианци) по линия РБ
http://ekipbg.com/2013/10/04/noreformblock/