Ако си взема каравана/кемпер, за колко ще мога да я продам след две години примерно ?

lowriderzzz

Well-Known Member
Отдавна съм се надъхал да си купя каравана и до другото лято вече ще имам достатъчно пари да си взема. нещо средно г/д 10 000 лв максимум, - нещо подобно на това.

Интересно ми е, ако си я взема обаче докато и се накефя и след като си направя евро-обиколката, после за колко бих могъл да продам пак при положение че е в добро състояние. Или ако я разглобя и продам на части, че поне да й взема същите пари, за които съм я взел. Не съм сигурен една кола, ако се разглоби и продаде на части повече пари или по-малко могат да й се вземат.

Или как мога да я ползвам като актив, а не като пасив, при положение че всеки автомобил има разходи. Освен да обикалям с нея и да снимам разни клипчета тук и там не се сещам за друго. Вие ако имате нещо на ум споделете....

От: Ако си взема каравана/кемпер, за колко ще мога да я продам след две години пример

Как тъй ще я разглобяваш бе :D Иначе махай по 500 лева на година минимум
Отдавна съм се надъхал да си купя каравана и до другото лято вече ще имам достатъчно пари да си взема. нещо средно г/д 10 000 лв максимум, - нещо подобно на това.

Интересно ми е, ако си я взема обаче докато и се накефя и след като си направя евро-обиколката, после за колко бих могъл да продам пак при положение че е в добро състояние. Или ако я разглобя и продам на части, че поне да й взема същите пари, за които съм я взел. Не съм сигурен една кола, ако се разглоби и продаде на части повече пари или по-малко могат да й се вземат.

Или как мога да я ползвам като актив, а не като пасив, при положение че всеки автомобил има разходи. Освен да обикалям с нея и да снимам разни клипчета тук и там не се сещам за друго. Вие ако имате нещо на ум споделете....

От: Ако си взема каравана/кемпер, за колко ще мога да я продам след две години пример

За какви трипчета мислиш да я ползваш? За колко години? Километри а у?
Естествено, че ако се продаде на части ще вземеш повече, но във времето.

За какви трипчета мислиш да я ползваш? За колко години? Километри а у?
Естествено, че ако се продаде на части ще вземеш повече, но във времето.

Еми ще ми се да правя евро-трип с нея. Първи из БГ и псоле из Европа. За едно лято със сигурност, но ми се струва, че ще ми хареса много и ще искам и по следващото лято пак да обикалям. Но не и за винаги, все пак после искам и апартамент да си взема.

Какво имаш в предпод пов "във времето" ?

Знам, че колата е пасив, веднага щом я купиш стойността и пада с всеки километър навъртян, за това и не ми се затварят много пари в купчина тенекии, но пък за сега ми излиза най-изгодния възможен вариант да живея на собствено място, че и да пътувам.

Имай предвид, че със стандартна книжка не можеш да караш такова нещо. Иска се явяване на допълнителен изпит за по-висока категория.

Имай предвид, че със стандартна книжка не можеш да караш такова нещо. Иска се явяване на допълнителен изпит за по-висока категория.

с Б категория става. Питал съм вече.

Това за на части го забрави - Като ти писне просто я продаваш и е въпрос на късмет с колко ще се овътриш

Кемперите са толкова редки че ще седи като паметник на някоя поляна и зорлем ще продадеш някоя част - тези машини са ценни цели и в движение

Мисля че караваните държат цена.
За една две-години ще задържи, стига да не я потрошиш де.
По-добрия вариант е на ремарке, така не закотвяш автомобила като паркираш на къмпинг. Но пък за там искат Б+Е (зависи от размера, пък и един познат това лято взе такава и като го спираха катаджиите и те не знаеха закона и го пускаха)

Еми ще ми се да правя евро-трип с нея. Първи из БГ и псоле из Европа. За едно лято със сигурност, но ми се струва, че ще ми хареса много и ще искам и по следващото лято пак да обикалям. Но не и за винаги, все пак после искам и апартамент да си взема.

Какво имаш в предпод пов "във времето" ?

Знам, че колата е пасив, веднага щом я купиш стойността и пада с всеки километър навъртян, за това и не ми се затварят много пари в купчина тенекии, но пък за сега ми излиза най-изгодния възможен вариант да живея на собствено място, че и да пътувам.

Мантата ти го е написал, можеш да я продадеш за месец цяла, а на части можеш да я продаваш цяла година и пак да имаш останали части.
Със стандартна книжка МОЖЕШ да си я караш, тест явно ползва неверни източници.
Моят съвет е да вземеш един кемпер под наем и да направиш трипче в БГ (може и в европа) и ако ти хареса, чак тогава да купуваш.
Ако не ти хареса, а си купил ще имаш една скъпоструваща играчка.

На Тест му дреме да не казвам на кое, че някой непознат ще го глобят на пътя. :)

Всеки прави каквото си знае, само предупреждава като знам, че нещо може да стане проблем.

На Тест му дреме да не казвам на кое, че някой непознат ще го глобят на пътя. :)

Всеки прави каквото си знае, само предупреждава като знам, че нещо може да стане проблем.

На всички настоящи и бъдещи собственици на каравана напомняме, че изискванията на българското законодателство са следните :

Притежателите на шофьорска книжка категория В могат да теглят каравани до 750 кг. общо тегло със собствена спирачна система.

За каравани над 750 кг. общо тегло се изисква категория В+Е.

Ако вече притежавате категория В, е необходимо да изкарате курс и да положите изпит само по кормуване, без листовки, за да придобиете категория В+Е и да можете спокоино да теглите вашата голяма каравана.

Мантата ти го е написал, можеш да я продадеш за месец цяла, а на части можеш да я продаваш цяла година и пак да имаш останали части.

Да почна да я продавам от сега тогава :D :D Че до 2 -3 години да мога да я продам.

На всички настоящи и бъдещи собственици на каравана напомняме, че изискванията на българското законодателство са следните :

Притежателите на шофьорска книжка категория В могат да теглят каравани до 750 кг. общо тегло със собствена спирачна система.

За каравани над 750 кг. общо тегло се изисква категория В+Е.

Ако вече притежавате категория В, е необходимо да изкарате курс и да положите изпит само по кормуване, без листовки, за да придобиете категория В+Е и да можете спокоино да теглите вашата голяма каравана.

Каравана няма нищо общо с кемпер!

@ Тест, може ли да ми цитираш закона, вместо да се правиш на ощипана госпожица?

Темата е за "каравана/кемпер", както пише в заглавието.

Извинявам се, объркал съм се!

Мерака ми по принцип е повече за кемпер, но написах и каравана, защото някои не знаят какво е кемпер.

Това лято си търсих каравана, но не намерих нищо което да си заслужава.
Под 10 000 караваните са гнусни. Така и не си купих, защото тези които стават са баси цените.
Кемперите са двойно по зле.
и това караваната, все едно си купуваш легло, а има значение колко задници са се търкали по него.
Гледах цените в англия на каравани и тези тук, разбирам че е скъп транспорта, но да искаш да изкараш за цяла година пари от продажбата на една каравана... баси.
А нова да си купиш е колкото обзаведен двустаен апартамент на втора линия.

От: От: Ако си взема каравана/кемпер, за колко ще мога да я продам след две години пр

и това караваната, все едно си купуваш легло, а има значение колко задници са се търкали по него.

Е ако се смени тапицерията няма ли да е по-дборе?

Една кола се обезценява средно с по 15% на година. Това беше сметнато и доказано някъде, ама не знам къде...

Наем му е майката, според мен
Залагаш наема в цената на трипа си и си караш прилична каравана без ангажименти

Горе