Все тая, хора. След предишния спор се видя, че проблемът не е само в цената. Масово трудът ни се обезценява и цари невежество относно какво е "лого", какво трябва да бъде и т.н., както от клиенти, така и от "дизайнерите".
И аз съм работил за без пари, и то много, но качеството на нещата ми тръгна нагоре като се вдигната и приходите на проект. Защото мислиш как да направиш нещо по най-добрия начин. Не как днес да влезеш в 10 конкурса, за да спечелиш
евентуално 1 и да си платиш телефона този месец
Професия, която се учи и усъвършенства с години се сравнява с умения, които се учат за месец. Станахме "картел", щото мислим, че под 100лв за лого е смешно.
Даже самите дизайнери не смятат, че труда им струва толкова.
Ами, развивайте си хобито и това е
Ето едно клипче хората на запад какво правят и кога ще ги стигнем. Публиката е от неопитни хора. Говорим за индивидуална поръчка, не за конкурси
Може да кажете, че стандартът е различен, разбира се. Но имайте предвид, че техниката ни излиза по-скъпо от тяхната, плащаме същите разходи за софтуер, имаме достъп до същата информация и ни отнема същото време да се обучим. Гледайте го като процент.
Най-евтината оферта е за 25% от минималната работна заплата, само за лого.