От: Арбитраж в olx и bazar? Как да продавам успешно?
Колега, ето ти един пример как се пише и как не се пише обява. Сравнявам две случайно намерени обяви за една и съща стока в ниша часовници:
Първа обява:
http://olx.bg/emporio-armani-ar0321-chronograph-rose-gold-i61612910
1. Търговеца е приложил реални и качествени снимки от всички ъгли
2. Ясно заглавие с името на марката и модела, без излишни глупости като "уникат" "ликвидация" "промоция" и т.н.
3. Изчерпателно описание, без излишни глупости. Визуално оформен текст с поставен акцент на важните фрази - състояние на продукта, характеристики, доставка и др.
4. Посочил е телефон за връзка в описанието(полезно за хората, които не ползват сайта)
5. Тематичен аватар с естеството на стоките, които предлага. Ясно описание на профила - тип "за нас", отново добре изпипан.
6. Добър рейтинг - 100% от 14 положителни отзива
7. ЦЕНА: 236лв.
Втора обява:
http://olx.bg/nalichen-emporio-armani-ar0321-chronograph-rose-i62908948
1. Първоначално прави впечатление, че са използвани същите снимки като на предишния продавач. Обаче се разбира, се са откраднати от него(предполагам) понеже при предишния продавач почти всички продукти са на този фон в стил England. Забелязва се, че във втората обява снимките са изрязани... Тоест продавача НЕ Е приложил реални снимки.
2. Абсолютно немарливо написан текст, най-вероятно копиран от другата обява - никаква структура, няма болд-нати думи и др.
3. Освен телефон, няма никакви други данни за контакти.
4. Никаква специализация в определена ниша - в профила на търговеца освен часовници, можем да открием и спортни гащи, тениски и... скутери.
5. Описанието на профила отново няма никаква структура, но нали е написал "НАЙ ДОБРИТЕ ЦЕНИ В БЪЛГАРИЯ" и според търговеца това е достатъчно да привлече Клиенти.
6. Лош рейтинг - 75% от 4 отзива, тоест единия отзив е отрицателен.
7. ЦЕНА: 220лв.
Коя обява ти вдъхва по-голямо доверие? Ако се колебаеше между двете обяви за покупка, коя от тях би избрал?
Отговори си на въпросите и ще разбереш какво трябва да поправиш
П.П. Не знам само на мен ли ми прави впечатление, че потребителското име на втория търговец звучи "леко мутренско"...