Faik Metushev
Member
Произвеждам един масов продукт, да речем примерно "стока" и преди година и нещо си регистрирах домейна stoka.bg и си го ползвам до сега. Знам, че аз съм си виновен че не съм го защитил до сега. Преди два дни ми дойде един емайл че е образуван арбитраж за домейна. Звъннах в регистъра и ми дадоха имете на човека образувало арбитража оказа се, че е нотариус и има регистрирани три търговски марки: stoka.bg, стока.бг и някакво нескопосано лого направено на word пак stoka.bg. Не знам как е успял да регистрира първите две като това е общо име на продукт и се употребява навсякъде. Търговските марки са регистрирани 2007
Според правилата на Регистър.БГ за да може да взема домейна името трябва да съвпада точно с домейна, тоест за да регистрира домейна stoka.bg трябва да притежава търговска марка "стока". За притежаваните от него търговска марка stoka.bg може да регистрира домейн stoka.bg.bg или stokabg.bg. Поне аз така ги разбирам нещата.
Някакви съвети как да процедирам или всичко е загубена кауза.
Според правилата на Регистър.БГ за да може да взема домейна името трябва да съвпада точно с домейна, тоест за да регистрира домейна stoka.bg трябва да притежава търговска марка "стока". За притежаваните от него търговска марка stoka.bg може да регистрира домейн stoka.bg.bg или stokabg.bg. Поне аз така ги разбирам нещата.
Някакви съвети как да процедирам или всичко е загубена кауза.