От: Атака не ще да дава 1000 лв заплата!
за каква инфлация става на въпрос като на 20-30 км от мен стоките са на г/д същата цена и просто няма как цените да се различават в пъти...
много сложно го правите..нещата са далеч по-елементарни :mrgreen:
а за производителността - от бачкане мисля не се бойм само че и тук трябва да се налеят пари...по другите страни с каква техника работят..мани, не е за разправяне
така че ще стане
Има два подхода труден и лесен.
Трудния става като стане бизнеса 3 пъти по ефективен и 3 пъти по производителен - такова нещо се случи от сегашната позицията, трябва много рязане на държавата - администрация бюркрация и всичкооооо неефекитвно, премахване на тонове закончета, такси,алиении и други глупости, спиране на месенето на държавата в икономиката и либерализирано на секотри + силна дисциплина на държавата да си остане малка и да се смалява в икономическата си дейност. Това с две думи мисията невъзможна
Лесен подход тук има няколко лесни начина:
1) Чрез инфлация, това което го писа Норта с печатниците и то в частта си държавата да е силноо дефицитна иначе няма как да стане. От друга страна създаване на огромна държавна банка и при активна парична политика, яко да се свалят лихвите и да стане една голяма кредитна експанзия - всяка година да се излизват още и още нови пари.
2) Взимане на огромни заеми и първиначално субсидиране малкия и среден бизнес за шока, който ще им дойде така държавата ще си плаща на себе си
3) Комбинация между горните две силна експанзивана фискална и монетарна политика - ще има ефект за известно време, после не искам обеснявам какво ще стане при еднакво ниво на продукция и производителност - съвет всички пари в реални и твърди активи
за каква инфлация става на въпрос като на 20-30 км от мен стоките са на г/д същата цена и просто няма как цените да се различават в пъти...
много сложно го правите..нещата са далеч по-елементарни :mrgreen:
а за производителността - от бачкане мисля не се бойм само че и тук трябва да се налеят пари...по другите страни с каква техника работят..мани, не е за разправяне
така че ще стане