От: Афф програма за часовници
Еми micro-time.com продължава да се развива, но нещо слабичко, досега все още съм PR2, посетители има доста, важното е, че държа цените ниски и хората купуват. Мога да се похваля, че от стартирането на сайта отпреди месец до сега имам над 10 продажби, обаче също така мога да се оплача и от "фалшивите" поръчки. Главно тинейджърски работи... поръчват нещо, то пристига на посочения от тях адрес и после се правят на ударени, че все едно нищо не са поръчали или в другия случай пратката чака цяла седмица в куриерския офис без никой да я потърси и после аз се прецаквам да платя 10лв. разходи за разноските в двете посоки. Звъня на всички клиенти след поръчка, обаче само от един разговор не можеш да разбереш човека дали е коректен или не. Като цяло това ми е най-големия проблем в цялата работа - некоректните купувачи. А иначе мога да похваля системата за онлайн магазин, домейна, хостинга и поддръжката на Exsitee.com, много съм доволен от тях...
А това за стоките от Китай. Като слагаш нормални надценки, хората предпочитат да купуват, понеже се доставя за 1 ден. Иначе реално погледнато да поръчваш от китай, че доста по-неудобно - чакаш цял месец за доставка, трябва да платиш предварително чрез Paypal(пък за това отделно ти трябва дебитна карта, дебитната си има такса всеки месец отделно), ако поръчваш скъпи неща трябва да платиш 20% ДДС или в най-лошия случай пратките минават през митницата. Ако стоката не пристигне и се загуби някъде, трябва да се занимаваш с диспути в Пейпал, за да ти върнат парите китайците и много работи. Затова както казах, повечето предпочитат да си спестят тези главоболия и купуват от България...
Ако се сещаш за нещо друго питай...