От: БГ Кампания срещу Google
Заради големия брой домейни са решили, че сте "pain in the ass" и за тях е по-лесно да Ви отрежат напълно. Щом 200-300 сайта нарушават Google guideliness, защо да се занимават да гледат и другите 1000?
По темата, идеята за Интернет без реклами е хубава особено за basic потребителите, защото наистина в много случаи ще ги предпази от инсталиране на някоя гадост и т.н. Много пъти познати са ми звънели да ме питат, а бе тука ми пише, че имам вирус или, че Интернет-а ми е бавен. Този блокър би ги предпазил, но от какво ще печелим ние уебмастърите? Сигурен съм, голям процент от вас използват AdSense и имат не само сайтове с българско съдържание. Друг е въпроса, че в световен мащаб едва ли бихме усетили разлика. В общи линии, идеята е добра, но не бих я подкрепил
За сайтовете, бих ти препоръчал да си избереш, най, ама най-важния ти сайт. Направи му пререгистрация с нов whois, като данните да са реални и на човек, който по никакъв начин не могат да свържат с теб(online
. Смяна на hosting, нови акаунти в analytics, wmt и т.н. и после пак reconsideration request. Най-добре е новия "собственик" да има акаунт в Google поне на няколко месеца, за да изглежда всичко реално. Купувал съм 2 наказани домейна от теб и единия го извадих без проблем, другия така си и седи и съм сигурен, че ако направя сайт и пусна request ще махнат и за него penalty-то. Във вашия случай проблема не са сайтовете, а вие. Google Ви има за "престъпници", прекрачили сте прага и изглежда няма връщане назад. Според мен да се борите срещу тях е наистина загуба на време, все пак един живот живеем
За мен би било по-голям кеф да ги надхитря, отколкото да опитвам да ги съборя. Като се замисля второто също не е за изпускане, но вероятността да стане клони към нула.
Конкретно - убедете Google, че тези сайтове не са вече ваши.
EDIT: Все пак всички, които се занимаваме със SEO, знаем че това не е най-сигурния бизнес. Всичко да зависи от нещо над което нямаме никакъв контрол е гадно, но всеки много добре знае какъв риск поема като се захваща със SEO. Във всяка сфера на бизнеса и живота няма нищо 100% сигурно! Ако наистина това е с, което искаш да се занимаваш ще трябва да надхитриш Google или изцяло да се абстрахираш от него. Ако имаш наистина стойностни сайтове търси други начини за привличане на трафик. Сигурен съм, че сам знаеш доста алтернативни методи.
Нищо не казвам за сайтовете, които са си били за наказание - такива ми банват редовно от 2 години. Но да не ги оправят независимо от съдържанието и да банват сайтове, които са си ок - това няма да стане.
http://over-ground.net/ - този сайт и други подобни се връщат като нарушаващи Google guidelines. Преместихме съдържанието на един blogspot и го репортнахме - нищо му няма, не го наказаха. Google ни лъже право в очите. Нека си признаят, че имат различно отношение към сайтовете според собственика, Европейската комисия ще ги направи на г*з
Пожелавам им успех с обяснението, че режат всичко мое, защото някога съм продавал линкове