От: БЯЛ СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ
Съвсем се побъркахте вече с тези титли и списъци, писна ми да напускам форуми. Тъкмо се пооправят малко и се покажат на чист въздух и се почват простотиите с оценките, точките и запетайките. Първо, те турят у некой списък като евреин у германски вагон, после те нарекат playa се едно едно си най-мръсното негро из целия Бронкс, целнат ти между очите червена и зелена точка да мигаш като светофар на Околовръстното, па накрая и иТрейдър да се надуваш като новоизлюпените костюмарчета на Софийската Стокова. Е тва ли е мерилото за форумен авторитет? Публиката иска хляб и зрелища, ОК, ама що трябва нормални ора да се списъчосват и лекосват? В Белия както и да е, щом некой се радва нека си кеси тука, но в същото време в Черния седят хора, които някой е оплюл незаслужено, докато тук се кичат с титли добродетелни "бизнесмени", направили взаимни сделки с огромните обороти от по 5 лева месечно. Не е справедливо, някак си, не мислите ли?
Всеки форумец има мнения и теми. Там той пита, отговаря, обяснява, кара се, квичи, шегува и т.н., т.е. извършва типичният набор дейности и изяви, по които обикновено съдим даден човек дали става или не. Да не говорим колко сме различни тук като манталитет, възпитание, възраст, образование, професии и т.н. Не върви аз да предлагам някое дете за черния списък само щото постоянно флъди с некви програми за хранителни добавки - то искрено си вярва в тях и не го прави с лош умисъл. По същия начин не върви и това дете да ме предлага в подобен списък, само защото не може да разбере половината думи, които ползвам, и искрено е убедено, че те са произволно генериран низ от букви.
Забравете списъците, както отрицателни, така и положителни. В даден момент те се превръщат в арена за разчистване на лични сметки. Не смятам, че който и да е от нас има правото да бъде съдник на когото и да е от останалите. Ако има нарушения на форумните правила - има си модератори, ако искаш да предпазиш останалите от некоректен участник и имаш някакви основания и доказателства - посочи го, но не и да се правят списъци, които и в двата случая водят до негативни последици, пък нека са били правени с добри намерения. Доброто намерение няма да може да послужи като извинение при лош резултат.