От: Безплатен артикъл спинър с шерната база.
Благодаря на BullBlogger за въпросите.
1. Не съм мислил в тази насока, но след като го споменаваш ще го включа като опция. Няма да е кой знае каква философия.
2. Спин алгоритъма се базира на изречения, следователно ще има автоматична или полуавтоматична (може би с опция) поправка на малки и големи букви.
3. Локални бази със сигурност ще има поради проблемите които си описал в т.8. Ще има автоматизирана синхронизация на локалната база със сървърната. Само новите данни ще се ъплоудват в бекграунд, както и новите сървърни данни ще се даунлоудват в бекграунд. Естествено ще има опция дали потребителят е съгласен да шерва базата си. За в бъдеще потребители които не шерват база, ще точат ъпдейти само когато сървъра не е натоварен от други потребители.
4. Мислил съм по този проблем и стигнах до заключението, че най добре ще е спина да не е напълно автоматичен. Какво искам да кажа. Според мен ще е най добре потребителят да си напише текста и с едно бутонче "Покажи подходящи спин правила" да се попълват автоматично спин фрази из изреченията. Ако потребителят е написал "Искам да хапна шоколад", след натискането на бутона ще стане на "{Искам|Желая|Предпочитам} да {хапна|изям|погълна} {един шоколад|едно шоколадче}. С удобен интерфейс ще могат да се филтрират глобално думи/фрази от синонимите, както и с попъп меню върху тях да се премахват от конкретен спин синтаксис.
5. Това определено е добра опция, която определено ще заложа в алгоритъма. Трябва да помисля как да маркирам потребителските данни, понеже няма да има регистрации.
6. Отново много добър съвет
Не бях мислил за спел чек, но след като го споменаваш, ще обмисля идеята.
7. Аз така или иначе като за начало си мисля да популяризирам и стандартизирам продукта в БГ, но не искам да се ограничавам само с БГ. Освен това ако вие (потребителите на форума) харесате продукта и в едно светло бъдеще излезе една стабилна и безпроблемна версия, не виждам проблем да започнете да си спинвате и ЕН текстове. Така или иначе засега съм се съсредоточил в началните стъпки а те са обвързани главно с този форум.
8. Както написах в т.3, ще се синхронизират базите, като няма да има излишен трафик от данни. Аз наистина искам туула а е безплатен, така че опцията с плащане на такса не искам излиза на дневен ред. Ако има толкова много потребители, че да натоварят сървъра драстично, ще мисля да реша проблема без такси. В крайна сметка вие ще пълните базата, следователно трябва да ви се осигури безпроблемна работа с продукта. В момента дори се замислям, че може би система от типа на торент тракерите ще е удачна в подобна ситуация. Натоварването да се разпредели между сървъра и участниците в системата за споделяне. Но това е много адвансед и ще го мисля по задълбочено по нататък. За сега ще гледам да пусна нещо работещо над което да надграждам.
Отново едно голямо благодаря на BullBlogger, много добри въпроси, които определено ми насочиха вниманието към някои критични моменти. Имаш репутация и от мен.
(упс, нямаш - You must spread some Reputation around before giving it to BullBlogger again.)