Здравейте, много благодаря за включванията. Така, от НАП изискват за последните 2 години информация.
Не ми е просто приятел, а близък и съм доста добре запознат с нещата които притежава и начина на живот, който води. Човекът работи в собствена фирма на малка заплата под 1к. Фирмата е чиста има си печалба, не много голяма, но е декларирана и данък е платен. Кара кола за 3 хиляди лева, която е купена още през 2013. Не притежава абсолютно нищо луксозно. Има 1 двустаен панелен апартамент, който е купен със заем още през 2012, нормално ремонтиран и обзаведен, нищо префърцунено като кухни за 10 бона и т.н., но и това не би следвало да ги засяга, понеже търсят нова информация. Като цяло по никакъв начин не води луксозен начин на живот или нещо такова. Има доста пътувания в чужбина най-често до Турция с личен автомобил или като член на няколко културни сдружения и танцова група, но максимума им беше до Австрия и Унгария с микробус, никакви полети до Дубай, Малдиви и тем подобни дестинации.
Това което се съмянваме, че е светнало на радара на НАП е следното: През 2018 прави вноска за апартамент, който все още се строи като внася 50к по банков път. Мисля, че после внасят още някакви 10-20к. Тези пари идват от дългогодишни семейни спестявания и най-вече от сина му, който имаше сватба преди година и нещо от 500 души, има стабилна работа, а отделно е ходил на 2-3 бригади в щатите и по-специфично Аляска където е бачкал по 3-4 работи. Накратко не е милионер, но със сигурност има способност да е събрал подобни средства. Предполагам начина по който го виждат НАП е "тоз изкарва под 1000 лв на месец пък прави вноска от 50к...".
Сега
@Blinky като каза "или по сингнал" ми вкара малък дявол в главата. Но се чудя това как е възможно, все пак не е за фирма, а за физическо лице, примерно аз мога ли да отида в НАП и да каже еди си кой мангал кара джип проверете го... ?! Малко не ми се връзва, ако знаете как евентуално може да се е получило ще ми е интересно да разбера...
Сега 2 седмици трябва да се подготвят документи доколкото ми обясниха.