От: Безумие в Беларус!
Аз съм от Беларус, последно бях пролетта там
Итинската държава на абсурдите - стояхме 17 часа на беларуската граница, защото беше денят на митничаря. не си правя майтап.
После, след като влязохме, за да заредим и платим за магистралата в беларуски рубли, трябваше да покажа беларуски паспорт. Ако нямаш - плащаш във валута. Това е защото беларуската валута стремително е обезценява и държавата се опитва да привлече валута по такива абсурдни начини.
За да ползваш компютър в компютърна зала трябва да покажеш паспорт
Полицаите там са долни, подли копеленца наделени със прекалено голяма власт, и са прекалено много, позволяват си тон и приказки, непозволителни за един полицай по принцип.
Интернета там като цяло се държи недоразви - още се плаща на мегабайт на много места и т.н. Последните протести срещу неадекватната власт бяха организирани точно посредством социални мрежи + успеха на барак обама, който се дължи на мащабна онлайн-кампания плаши беларуския селянин-Лукашенко.
Та от няколко години и модерно да се разчуват такива новини, каквато ти цитираш, и в 90% нямат общо с истината. Просто Беларус и Лукашенко станаха като афоризми от рода на Перник или Тексас