Беклинкове и няколко други въпроса

cumo_bg

Member
Здравейте :) това ми е първата тема, изчетох доста постове в сайта, много неща направих от тях и много бяха полезни, но все още имам някои и други въпроси конкретни въпроса, ако ми отговори някой ще съм наистина благодарен :)

1. Имам сайт в който всяка страница във footer-a имам хипер връзки към други мои и на други сайтове (това е в Master page) , в content имам поле "добавено от" и в него имам връзка към един от сайтовете във footer-a, това гугъл дали го одобрява или не. Да има в една страница 2 линка към друга?
2. Друг сайт, който беше с PR 3 след това падна на PR 2 и преди два дни стана PR N/A като съществува 6 години и скоро промених дизайна и цялата структура, Проблем ли е че за 2 дни смених 2пъти Page Title-a, четох тук да изчакам известно време и може да се оправи, понеже не съм правил нищо с което да "накърня" алгоритъма на гугъл :wink: , освен че последните 2 дни регистрирах сайта в много директории.
3. Не ми е ясен много въпроса за backlinkovete, това което правя и си мисля че е линк билдинк е да регистрирам сайтовете в директори и в социалки? това ли точно значи линк билдинк? Ако е това след колко време трябва да очаквам някакъв резултат?

Май това са ми въпросите за сега :) ако има и теми, които съм пропуснал отговарящи конкретно на въпросите ще е радвам да ги прочета и тях :)

Сега прочетох и си отговорих на част от 2рия въпрос :)
 
Последно редактирано:
От: Беклинкове и няколко други въпроса

1-ви въпрос - не го разбрах..
питаш дали е лошо да линкваш страница от твоя сайт в друга ? ако е това - според мен не е проблем.

2-ри въпрос - http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=27495
Не е само при теб, надяваме се скоро да върнат пейдж ранга...

3-ти въпрос- link building или изграждане на връзки към твоя сайт независимо по каъв начин - било то директории, соц. мрежи, размяна/ купуване на линкове, артикъл директории...
 
От: Беклинкове и няколко други въпроса

Здравей. Радвам се, че се надъха да пишеш. Не мога да повярвам, че малко хора го правят. Позравления. И искам да кажа, че ще се радвам всеки, независимо от нивото му на познание да взима активно участие. В общи линни това е малко по-бързия начин да си вдигне нивото. Исках самом да вметка, защото малко плахи са хорицата, и тук няма грешно и правилно. А ако има, то без него не се научава. ;)

Ето и моето мнение.

1. По принцим не е зле, но може да минеш като продавач на линкове и да ти го накажат, както и да ти види Whois-ите и да прецени, че си правиш линк билдинг. Като цяло не би трябвало да е проблем.

2. Това е есто срещано. Може малко да понатрупаш линкчета. Но като цяло се наблюдава и това. Оправяло се е и зеб допълнителни линкове. Поне в определени случаи. Тук не знам какво е било положението. Дано не си наказан, само това може да те принуди да трупаш качествени линкове, по-скоро да ти необходимо да го направиш. Ако не си наказан, трупането на линкове не е необходимо, но е нещо като "може и да се направи".

3. link building като цяло е всичко свързано с трупането на линкове към сайта ти. Няма значение какъв точно е: 1 way, 3 way, 4 way. От къде....от кога, колко. Всичко това ти влиза в понятието link building. Колкото по тръстед е страницата на която е линка ти, толкова по-скоро може да видиш видими резултати. За целта следи Page Authority, PageRank, Alexa Rank и колко линкове има на страницата (изходящи). Ако показателите са добри, значи резултатите сами ще те намерят, както се вика. :)

Успехи и ако имаш други въпроси, питай ни. ;)
 
От: Беклинкове и няколко други въпроса

Blinky много ти Благодаря за отговорите, стана ми наистина малко по-ясно някои неща :) :) не знам за другите, но при мен да пиша чак сега не е от притеснение, а това първо да прочета голяма част от темите и тогава да задавам конкретни въпроси ако не разбера нещо :) та затова чак сега пиша :) а сега ще прочета линка, който ми прати nortran на който също благодаря за отговора :) Успехи и на вас :)
 
От: Беклинкове и няколко други въпроса

Blinky много ти Благодаря за отговорите, стана ми наистина малко по-ясно някои неща :) :) не знам за другите, но при мен да пиша чак сега не е от притеснение, а това първо да прочета голяма част от темите и тогава да задавам конкретни въпроси ако не разбера нещо :) та затова чак сега пиша :) а сега ще прочета линка, който ми прати nortran на който също благодаря за отговора :) Успехи и на вас :)
Моля, пак заповядай.

Знам, че е по-добре така - да прочетеш и да се зададат точните въпроси, но част от новите не се пристрашават (а и не само новите) по никакъв начин да се включват. А точно те ще дадат старт на добри теми, защото някои въпроси са не чак толкова нуби или аматьорски, колкото си мислят. Пък и никой тук не е дошъл научен. И много стари кучета са се учили от тук, както и са споделяли много тук.

Пак питай, ако нещо се сетиш. Предполагам, че и още мнения ще дадат хората по темата. Само не успях да разбера въпрос № 1, както и на nortran му беше загатка. Какво точно искаше да питаш и успяхме ли да ти отговорим, защото и аз не мисля, че схванах, само предположих и на база това ти отговорих. ;)
 
От: Беклинкове и няколко други въпроса

Ще се опитам да обясня :) макар това да ми е трудна част :) имам сайт за филми, както е ясно там има много филми. Всеки филм си има собствена страница, нов филм може да добави всеки потребител на сайта, а аз му се отблагодарявам като му позволявам да сложи линк към негов сайт или блог в поле "Добавено от", разбира се има малко хора които го правят и затова слагам линкове към другите ми сайтове. Обаче другите ми сайтове ги имам и във footer-a на Master-page-a и така се получава че на една страница може да се появят два линка към един сайт. Надявам се този път да го обясня, както трябва, бих пратил линк, но още нямам такива права пък и да не става спам :)
Благодаря отново за отзивчивостта :)

Иначе това което ми каза, да получих отговора, който исках, че не е много много хубаво това :)
 
От: Беклинкове и няколко други въпроса

Вчера или онзи ден имаше една тема с една програма за събмит на линкове в директории изтеглих я и за 2 сайта получих около по 150 на всеки потвърждения че са събмитнати, обаче ще има ли някакъв ефект, понеже до сега четох точно за това че бг сайтове в английски директори, абсолютно никакъв ефект и голяма загуба на време, така ли е наистина. Четох също че линкове в социалките е почти напълно безсмилено, например за 4000 посещения за 5 дни от ФБ са ми дошли едва 60 посещения, като съм "спамил" по 3 пъти на ден в рамките на тези 5 дни 1000 човека, като съм се опитвал да пиша и закачливи съобщения... и си мисля че ако нямаш страница с над 10 000 почитатели смисъла да се занимаваш със ФБ и страница е много малък почти нищожен. От свежо да речем мога да докарам дневно 300 посещения, но ползата от тях пак никаква, влизат гледа 3-4 страници и си заминават и после не се връщат. За това най-добре е да идва директен трафик и от гугъл... или съм открил топлата вода или греша :) :) :) сега следа темата за бързото индексиране на страници...

А също имам и един конкретен въпрос, който пак е свързан с беклинковете до някаква степен. В единия сайт на ден качвам по около 20 да ги наречем статии, всяка една от тях имат над 100 думи, според Copyscape проверих 20тина страници и всички са с уникално съдържание. От всяка страница обаче има изходни връзки към 7-8 други сайта, във футъра имам изходни линкове към 9 сайта. вече месец и 2 седмици качвам всеки ден статии като луд, но ефекта е минимален увеличили са се посещенията със 20 30 качват се но с 5-6 на ден... като разбира се съм събмитнал сайта в над 30 бг директории, профил във ФБ в 10 Deep Link бг сайтове качвам всеки ден.Може искам прекалено бързо да станат нещата, а може би и аз греша някъде... не мога да разбера къде обаче :)

Малко разхвърляно написах това май, моля да ме извините... :)
 
Последно редактирано:
От: Беклинкове и няколко други въпроса

1. По принцим не е зле, но може да минеш като продавач на линкове и да ти го накажат, както и да ти види Whois-ите и да прецени, че си правиш линк билдинг. Като цяло не би трябвало да е проблем.

Кой и по какъв начин може да го накаже , защото имам предложение от 1 сайт да му постна линк в мой сайт срещу заплащане. Пък имам адсенс и ако може да ми кажете ще се отрази ли това по някакъв начин на профила ми в адсенса. Благодаря предварително.
 
От: Беклинкове и няколко други въпроса

Еми примерно може да бъдат сигурни след като под или над линковете има текст от сорта на: Buy Text Links - $5 / Month. Или подобно. Тогава си лични и има наказания, защото рано или късно минавайки през кампките на алгоритъма, то следва едита и на хора от Гугъл. Все пак всички се борим за големите позиции, но за малките трудно ще те хванат, за много маките де. За това и спама си седи там - никой не стига до едит (хюмън) там по тези места с по 2-5 тъсения на ден, че и по-малко. :)

Ако линка е направен така, че да не си личи, че е продаден, както дадох пример и не си наблъскал 30-40 такива, което е пак показател за продаване и прекалено натрупване, то всичко друго е ОК. Индустрията на линк търговия е толкова голяма, че никога няма да спре и реално хората това търсят - линкове, за контента е ясно, но за линковете се иска повече от прости драскания на статия, иска се усет и търпение. Много хора купуват линкове и са лидери в нишите си и това е тенденция, която ще се задърви. Други го правят с размяна, което е пестене на пари вид стратегия за по-дълго време, някой разчитат на линк байта, но това е с последствие, трябва да минеш през ръчното набиране преди да си достатъчно популярен (и интересен), за да правиш естествен линк билдинг. Ако не, то може и с много пари, като набиване на бранд.
 
От: Беклинкове и няколко други въпроса

Да ползвам темата да питам нещо гурутата?

Абе каква може да е причината един сайт да падне изведнъж от пр3 на пр0
сайта не естоял празен,
просто
му смених всичко вътре
от сайт за едно стана сайт за друго със съвсем различен пълнеж...
дизайн съдържание всичко смених ?
това ли е причината
 
От: Беклинкове и няколко други въпроса

По принцип PR-а си зависи от линковете, съдържанието не е толкова важно за определянето му. Правил ли си скоро анализ на беклинковете? И от кога не си му прибавял нови? Имай предвид, че един сайт ако не се поддържа то губи леко по леко валюто си. Знам, че звучи тъпо, но така сега както си сменил съдържанието, може да даде някакъв ефект, но аз лично мисля, че от към линкове го е закъсал - част от някога трупаните са изчезнали, другите са загубили валюто си и от там е намалило и твоето, трети за сложили някакви атрибути (nofollow, java redirect....) и т.н. Направи един бърз репорт какво все още имаш към теб. Нова е един от най-благодарните процеси в SEO-то, защото е обратим. С няколко нови и хубави (качествени) линкове всичко ще си дойде на мястото. Лично съм го правил хиляди пъти. Това мнението ми, дано съм ти от полза - мисля, че трява да се ровиш при линковете - там ще е проблема. ;)
 

Горе