Бизнес=вселена=ново мислене

Дайте други, не мога да повярвам, че няма друг да изкаже мнение, извън рамките.
 
Това имах на предвид под дъвчене, ти просто пускаш линк към еди кой си драскач, а НЯМАШ СВОЕ МНЕНИЕ, ползваш това, което е мислил еди кой си в еди коя си книга. Сега разбираш ли какво искам да ти кажа.
 
И не ме разбирай погрешно, аз също доста книги съм изчел.
 
Дайте други, не мога да повярвам, че няма друг да изкаже мнение, извън рамките.

Ти не си очертал рамките, а искаш да разсъждаваме извън тях. Помолих те да конкретизираш тезата си (да я направиш ясна), а ти високомерно игнорираш. В същото време периодично подканяш ''хайде де, включвайте се'' - ми включваме се, но ти не създаваш условия за философкска беседа, а се държиш сякаш сме на изпит, на който трябва да открием ''Х'', който ти умело си скрил и единствен знаеш неговото нахождение. ;)

@RealMoney, не съм съгнасна с мнението на Камю, че вместо да търсим сами отговорите, трябва да се съсредоточим върху рутината - семейство, приятели, кариера...
Първо: едното не пречи на другото;
Второ: Моят любим Sadhguru казва, че не трябва да се идентифицираме с националност, пол, раса, семейство и т.н., защото това пречи на собственото ни израстване и откриване на отговорите.
Мисля, че важна стъпка към откриване на поне частица от истината е отговорът на въпроса: Има ли после? Ако мислим, че всичко е тук и сега и не съществува нито преди, нито после - отговорите са едни, но ако сме приели за факт реинкарнацията - получаваме съвсем различна представа за това какво е било и донякъде какво следва.
Моето убеждение е, че сме тук, за да си задаваме въпроси и намираме поне част от отговорите. Всеки правилен отговор понижава броя на преражданията, които ни предстоят и ни освобождава от нуждата да бутаме един тежък камък по баира отново и отново...
 
Последно редактирано:

Горе