От: Бизнес книги, които всеки предприемач трябва да прочете!
Приятел много си се фокусирал върху това да изкажеш своето негативно мнение върху книга която е продадена над 60 000 000 копия. Книгата е с над 250 страници и ти си ми изкарал един цитат който няма дори 1 страница. Виж има много хора които на фона на целия рай в който живеем ще намерят и ще се фокусират върху дървото с отровната ябълка и ще си хапнат от нея. Моля те не бъди един от тях и ако казваш мнение върху книга го казвай на база цялостната ти преценка. Книгата е призната от целия свят в топ 6 за всички времена. Трудно е да приложиш това на което учи Наполеон малцина успяват, но заради това не можем да съдим книгата по скоро вината е в нашия часовник.Книгата може да бъде полезна,но и много вредна.Може да се полудее ако се прави всичко което пише в нея.Знам ,че книгата не е за всеки,и аз това казах по-горе.
"...се стремях да оформям характера си,като се опитвах да подражавам на деветима мъже,чийто живот и дело ме бяха впечатлили най-силно:Емерсон,Пейн,Едисон,Дарвин,Линкълн,Бърбанк,Наполеон,Форд и Карнеги.ГОДИНИ НАРЕД ВСЯКА ВЕЧЕР ПРОВЕЖДАХ ВЪОБРАЖАЕМИ ЗАСЕДАНИЯ С ТЕЗИ ВЕЛИКИ МЪЖЕ,които наричах свои "невидими съветници"..."
"...След като бях провеждал импровизираните си заседания всяка нощ в течение на няколко месеца,с удивление открих,че въображаемите фигури започваха да стават за мен по-осезаеми и истински лица.
Всеки от моите герои беше започнал да се проявява по свой специфичен начин,което ме изпълваше с почуда.Например,Линкълн винаги закъсняваше и обичаше да се разхожда тържествено из стаята със сериозно изражение.Рядко се усмихваше.
Що се отнася до другите,Бърбанк и Пейн често влизаха в остроумни словесни престрелки,които понякога шокираха присъстващите.Веднъж Бърбанк закъсня.Втурна се в стаята развълнуван и искрящ от ентусиазум.Както по късно обясни,беше се забавил,защото трябвало да приключи с опит,който по сяка вероятност щял да му позволи да отглежда ябълки на всяко дърво..."
"...Заседанията започнаха да придобиват толкова реални измерения в моето въображение,че аз взех да се плаша от последиците и прекратих нощните си занимания за няколко месеца.Изживяването беше толкова необичайно,че аз се плашех да не забравя в някой момент,че всичко това е само плод на моята фантазия..."
ПП
Цитатите са от книгата.