Така е, парите все не стигат. За всичко са виновни тъпите финикийци, дет са измислили хартийките. Сега щяхме да си разменяме линкове за картофи и сайтове за прасета или крави :lol:
Жената гладен, децата и той.
По темата: Ако хептен нямаш какво да ядеш, вариантите са два. Просия и кражба.
Ако няма от кой да си изпрося, ще открадна. Ама ще гледам да не ме фанат .
А за жената и децата. Първо се мисли, после се прави. Ако не си мангал, те не мислят.
Аз не виждам как ще си завъдя жени и деца, ако имам и 1% съмнение, че може да го закъсам.
Така никога няма да имаш. Няма удобен момент за деца и жена. От мен да го знаеш.
Поздрави
Аз работя,даже почти всеки ден извънредно и пак не ми стигат парите.
Да кажеш, че харча за глупости не така.И аз не мога да си го обясня да работиш и пари да нямаш
е неработиш - стоиш си на село гладен,И какво излиза.Работиш няма пари, неработиш пак няма пари
е неработиш - стоиш си на село гладен,
работиш живееш у градо наяден ама без пари
баси ма*ката..
Батка, казвал съм ти го много пъти - кефя ти се на ентусиазма и желанието, такива хора като теб са много нужни на държавата, макар че и твоите деца ще емигрират, нали така? За съжаление и ти живееш в една Утопия, макар че си прав - при теб има реализирано желание, при мен има отказ на хартия, щото другите са ми виновни, макар че не е точно така. Имам 2 имота на село - единичт е в твоето плевенско - като ги видя нивите и особено лозята и ми се плаче, разбираш ли ме, плаче ми се. Знам какво беше преди не по-вече от 15-на години, знам какво ставаше на грозодобер - не можеше да се разминеш от коли и каруци, Сега нито едно лозе околко нас, а масивът е сигурно над 2 500 дка като цяло, не се обработва - нашите ходили последния път и имало змии вече, да те е страх да влезеш. А едно време се поливаше, имаше помпена станция (2 при това) и т.н. - сега е тотален леш и не виждам как ще се оправи скоро. А селото не е чак толкова малко, към 1 500 човека е, но младите почти ги няма... Дригото село е до Сандански, и то е голямо, че даже е и известно, фул е с мангали, сигурно над 1000 мангала има, но има и доста българи, при това млади - всичко си се работи, не се краде особено, хората строят къщи и т.н. Та камбанариите, от които гледаме са различни - в едното село просто няма как да стане, в другото - може да има развитие. радвай се, че при теб е хубавия сценарий, но много рядко е такъв...
П.С. А от 2 дкс картофи и 2 дка домати, ако ми направиш 1000 кинта чисто на месец ( т.е. 12 000 годишно), ще те призная
П.П.С. Защо си махна стария ник?
Стария ник ми го махна инвестора щото теглих една яка майна на един забравих го как се казва нещо с м май беше.Но скоро ще си го върна.Ето ти самия доказваш че причината не е в мангалите а в българите.Щом може до Сандански значи може и в Плевенско.Да аз също не обичам мизерните мангали както и крадливите но пак повтарям не в тях е причината.Няма как от София да мааш всяка събота и неделя до Сандански и не към теб ми е насочен гнева.Ти не се оплакваш намерил си начин да си изкарваш хляба.Нама как да се съглася че хора които имат апартаменти в центъра на София и искат по 120000 евро за тях са бедни.За такива нямам жал никаква.Като не може да се оправя в София продава и отива или на село или в Перник.За 25-30000 евро купува и стяга имот и му остават поне 80-90000 евро.Само от лихвите може да живее.Ако избере селото трябва да се грижи за градина 500 квадрата и 50 кокошки.И гарантирам че четири членно семейство не мое да изяде това което ще се произведе.Сега да те светна как се изкарват парите.Сади два декара картофи полива и изкарва минимум 12 тона картофи.Сортира и на пазара.Там решава дали да ги даде на едро по 40 стотинки или да си ги продава сам по 60-70 стотинки килото.Ако има деца не пречи някое порастнало дете да продава на масата.От два декара домати се изкарват поне 8 тона.И тук пак избира или на едро по левче или на дребно по 1,50.Говоря за истински домати а не консерва.Ако отгледа и разсад и салата преди доматите ще спечели още повече.Инвестицията ще е в една баничарка хубава мотофреза и капково напояване.А може и едно малко тракторче.Но трябва някой да работи здраво.От март до ноември.А децата ми незнам дали ще емигрират.Щерката засега е категорична че от тук не мърда.Незнам какъв акъл ще и дойде по нататък.Имам много роднини в Белгия Франция Швеция.Канена е навсякъде и видя доста неща.Сега ще ходи при нейна братовчедка в Барселона.А младежа може би няма да се върне.
прав си за рибата,но ти трябва билетче за автобуса, а немаш кинти, така че риба няма да готви жената,зимата риба не се лови, а диви прасета се пушкат, но немаш пари за пушка и ловен билет.Да, ако си на село имаш градина и копаш ли копаш за да ядеш, за тва половин София се изнася за да копае чушки и домати за буркани.Доста от темите съм прочел в които за някакви стотинки работят да попълват обяви или директории,само и само да си платят месечния нет,защотото мама и тати нема да им дадат,а тук се борят децата да изкарат някоя кинта ,а защо не след време и бизнес да имат.Но гладен човек жив дявол.Колко от пенсионерите живеят в нищета, а строиха прекрасния СОЦИАЛИЗЪМ В много страни има кухни за социално слаби ,за да не крадат!толкова дълго сме живяли в града че сме забравили...
прав си за рибата,но ти трябва билетче за автобуса, а немаш кинти, така че риба няма да готви жената,зимата риба не се лови, а диви прасета се пушкат, но немаш пари за пушка и ловен билет.
Да, ако си на село имаш градина и копаш ли копаш за да ядеш, за тва половин София се изнася за да копае чушки и домати за буркани.
Колко от пенсионерите живеят в нищета, а строиха прекрасния СОЦИАЛИЗЪМ В много страни има кухни за социално слаби ,за да не крадат!
С тоя подход само гладен ще седиш.
Че то по-вкусно от домашното нема, тия хубавите вкусните домати в градини с любов само растат.
Това за пенсионерите е вярно. Но тези, които си имат градини са добре.
Леонсио, не сравнявай другите страни с България. Там и хубави заплати имат, ама ние тука сме нещо особено и неприкосновено. Относно живота на село и копането, пак няма гаранция. Ще прекопаеш, ще посееш нещо, ама то иска поливане, плевене, копане, грижи. Да обаче, не можеш да ходиш всеки ден, щот и пари за бензин трябват. Комшиите ти и те гладни, влизат, обират ти доматито, чушките, картофите, а ако не са те, някой мангал, ако пък не е той, градушка ще падне. Варианти много, квот и да правиш все си пре**ан, щот живеем в Абсурдистан
прав си за рибата,но ти трябва билетче за автобуса, а немаш кинти, така че риба няма да готви жената,зимата риба не се лови, а диви прасета се пушкат, но немаш пари за пушка и ловен билет.Да, ако си на село имаш градина и копаш ли копаш за да ядеш, за тва половин София се изнася за да копае чушки и домати за буркани.Доста от темите съм прочел в които за някакви стотинки работят да попълват обяви или директории,само и само да си платят месечния нет,защотото мама и тати нема да им дадат,а тук се борят децата да изкарат някоя кинта ,а защо не след време и бизнес да имат.Но гладен човек жив дявол.Колко от пенсионерите живеят в нищета, а строиха прекрасния СОЦИАЛИЗЪМ В много страни има кухни за социално слаби ,за да не крадат!
Леонсио, не сравнявай другите страни с България. Там и хубави заплати имат, ама ние тука сме нещо особено и неприкосновено. Относно живота на село и копането, пак няма гаранция. Ще прекопаеш, ще посееш нещо, ама то иска поливане, плевене, копане, грижи. Да обаче, не можеш да ходиш всеки ден, щот и пари за бензин трябват. Комшиите ти и те гладни, влизат, обират ти доматито, чушките, картофите, а ако не са те, някой мангал, ако пък не е той, градушка ще падне. Варианти много, квот и да правиш все си пре**ан, щот живеем в Абсурдистан
coolice - Борисов каза всеки да си сади картофи
тогава ревахте, но човека беше прав