Днес ще говоря за това как да си направите блог за афф маркетинг... За такъв блог използвам Блогър... Защо ? Например защото още утре можете да си изтриете блога и да си направите нов... Даже със същото име! От същия акаунт, или пък от друг - ваша си работа! Ето така изглежда новия блог... Можете да си изберете готов темплейт или сам да си редактирате html кода... Да изберете цветове и т.н
Така... Каква е основната грешка, която повечето хора правят..? Я, какво имаме тук!! Адсенс!!
Адсенса е голяма грешка, ако имате блог за афф маркетинг... Защо? Защото вашата цел е да привличате хора и трафик към вашият блог,а Адсенса изкарва хората от блога ви и ги кара някъде другаде!!От Адсенс не се печели много, а ако продадете нещо от блога ще изкарате доста пари! Можете да съчетавате Адсенс и афф маркетинга, но не ви го препоръчвам...
Тук имам SQUIDOO ... Имам го на всеки афф маркетинг блог... SQUIDOO ми докарва доста трафик... Просто и ефективно... Има и доста видеота за афф маркетинга, ако искате да научите повече (тука малко реклама е вкарал човека, но наистина подобни сайтове и директории карат доста трафик! Сайт за афф маркетинг, който може да ви докара трафик... Какво по-добро от това?). Сега ще ви покажа една от моите тайни ... Влизам в RSSFEEDER Generator и слагам няколко keyword-а... Получавам обратен линк, който копирам и пускам като нов RSS Feed елемент в блогър. Така.... Сега всеки линк от RSS-a води към моето ID в Clickbank... И всеки препратен от този линк и закупил нещо ми носи пари. Ако са "топ" продуктите - още по-добре... Така само трябва да "влачите" хора във вашия блог...
Това е Pingoat.com има огромна датабаза със сайтове (това всъщност е добре познатата ни директория...Е директориите влачат доста трафик, стига да уцелим подходящата)... Само трябва да напишете информация за своя блог и готово... Вече сте в играта...
Другият, който ползвам е Feed Shark ... Същата работа... Следващия сайт, който трябва да видим е Submit'em Now - това е Mozilla Firefox plugin .. Напълно безплатен(само трябва да имате firefox и да го инсталирате), той има 113 Feed и Блог директории, където можете да пратите вашия блог... Просто е и има много backlinks...
Горе-долу преведено... Последно пича каза че регистрирайки се в тия 3те неща и ползвайки различни keywords за RSS Feed-овете, въртите трафик между няколко сайта, но най-важното -> в който и сайт от 3те да попаднат, хората ще виждат информация и баклинкове към вашият афф маркетинг блог...
Накрая пича съветва да изкарате някой друг лев от афф маркетинга, било то през Clickbank, Share a sale или която и да е друга афф програма...
Надявам се макар и некадърно преведено, текстчето да помогне на
другите... Нека колегите ме поправят ако греша някъде в превода