Този не е ли за вече изградени и продаващи се / купуващи се бизнеси?kpd.bg ?
Има ли някакви архиви или информация. Само съм чувал, но не съм попадал на нещо подобно, поне не тук.Гледам, че такова интересно начинание е осъществявано в много градове преди доста време - 2010-2013. Интересно ми е подобно нещо дали има съвременна алтернатива? Изглежда доста полезно място за стартиращо предприемачество.
kpd.bg и другите онлайн подобни инициативи имат огромен проблем. Нещата там са представени твърде постно и така на практика не придобиваш пълноценна представа за съответната бизнес страна. Ако мястото е физическо, то си в състояние да създадеш много по информативно представяне със съответно добре подготвени рекламни материали. А ако присъстваш и на място при евентуална среща, тогава пък още по-добре се изяснява що за човек движи идеята/проектът.Този не е ли за вече изградени и продаващи се / купуващи се бизнеси?
В български условия не бих се учудил на всякакви малоумни изпълнения, както ти споменаваш. Иначе по принцип на подобни борси е повече от нормално просто да се задвижат сделки по покупката или сътрудничество, т. е. само преговори да се започнат. От друга страна всичко си зависи и от проектите - понякога не е нужно да разучава покупката, ако тя е с някаква конкретна цел и относително ниска стойност.Не знам как хората купуват бизнес така. Виж да е някакъв каталог, който да разгледате, да се хареса нещо, и вече да минете на друга фаза в преговорите, така звучи доста добре и логично. Но да наддаваш за бизнес, за който не си много наясно с всичко, малко мине странно. Сигурно някои го правят, но за мен лично си е излишен риск. Като това да си поръчаш кола от чужбина, без някой да ти направи някаква проверка там.