От: Бунак ТВ с нова компания - fairplay.bg поредната простотия
Аз малко да сипя, защото за да им купувам на тези двамата (и по-специално на втория) творчеството ще трябва да е много висок стандарта в БГ.
Или всичките да сме султани.
Както казваше един приятел (много начетено и наперено момче) хората започват да си купуват глупости, когато започнат да имат излишни пари.
Що са толкова отворени да претендират с авторски права и т.н., нека хвърлим един поглед върху него. Не съм хейтър, но мразя да ми обясняват, че съм престъпник, защото свалям тяхното творчество. Първо, нямам интерес към техните продукти и услуги и второ, не свалям пиратски неща от доста време и поради технически причини и поради слаб интерес. Каквото искам си го купувам или използвам youtube или ходя на кино. Та да си продължа:
Да анализираме текста на Криско - Почивни дни
В песента има онова приятно чувство на море, вълни, весело прекарване и летни купони. Докато не се засича и малко простотия, която може да се роди в компании-дегенерати:
Бременно момиче, как ухаеш на аборт!
Това е много свежо и сигурно доста се гордее, че му го е родило мозъчето. Нека продължим:
Гордея се с черния ми дроб.
Ясно става, че момчето има издържливи органи. Ще са му нужни, защото има още какво да твори:
Всяка сутрин на земята те намирам, бърза помощ набирам - Да не би да е дрогиран?
Тук поне влиза в ролята си. Няма как да му го отрека, че не е друсалка. Нищо, че пее за съквартиранта си. Достатъчно е да му видиш погледа. Милият, дано съдбата е милостива към него. Нататък:
Колко ми липсваш, начин по-който в чашата ми сипваш. Колко ми липсва сега. Колко ми липсваш, начин по-който в чашата ми сипваш. Колко ми липсва сега.
Не можем да отречем романтиката в него. Но какво толкова, на фона на другото това направо е бижу.
Сещам се за още една негова песен - Криско и Ангел [ Х - Factor ] и Моисей - Кой ден станахме?
Започваме и да видим, но припева цепи мрака:
Сутрин лягане, вечер ставане, де попаднахме.. (К-к-кой ден станахме?) Сутрин лягане, вечер ставане. А-aбе, вие к`во си говорите, я-я-я да си ходите!
Това е нещо в стила "Къде сме в пространството и времето". Не знам, но имаше една точна фраза, която казваше дядо ми, Бог да го прости, "с тези капитализъм не можем да градим" и така приключваше.
Къв е тоя панаир, пореден пир, и тая нощ не издържам, ай сиктир!
Тук все едно слушам крясъците на някоя пиана свиня в селска таверна. Тук текста слиза на по-ниско ниво от тази на родната поп фолк музика.
Аз за такова нещо не знам как нормален човек би платил. Нито обвивката на продукта е добър, нито съдържанието му. За тях интернет е нещо като спасителна сламка. За това да обърнат стратегията и да не се правят на голямата работа, защото тези текстове никога няма да се пеят като тези на Сигнал, БТР, Атлас и т.н. Това са некви долни шитни, които заливат масово ефира.