Вискяр Градинаров
Well-Known Member
От: Re: От: Бутки за сандвичи и фрешове
Грамотността в писането води до грамотност в мисленето.
Ако щете и обратното: Грамотността в мисленето води до грамотност в писането - не е нужно да си литератор, а само да си пуснеш редактора на правопис.)
Идеята да си връткаш синджирчето, а друг да вади кестените от огъня, е донесла не един провал.
От първото мнение разбирам, че автора има проблеми. За което му съчувствам. И му пожелавам да се оправи бързо.
Конкретно по темата ще кажа следното:
1. България вече е пълна с давани под наем заведения. Без наем. Само срещу поддържане и опазване на сградите. Пазара е преситен, което е нормално.
Да не се подвежда по мнения - Брато, мястото е супер! Ти само го вземи и брой парите.
Печелещите места рядко някой ще даде/продаде.
2. Не бих инвестирал в безотчетен бизнес, дори с брат си. На някои места такъв тип заведения ги контролират по броя хлебчета. Но на всеки разумен му е ясно - до колко може да е ефикасен такъв контрол. Денем през такова място минават поне 5 доставчика. "Домакина" спокойно може да си добавя продукти за своя сметка при хубав ден и да отчита загуби при лош ден. А може и да си вкарва 30% за себе си и всеки ден да отчита непродажби.
Няма как на такъв обект да дадеш два бона заплата, а и въпреки това пак ще те крадат. Кражбата на собственика е национален спорт у нас.
Да де, ама автора на темата не е писал тема "Разбирам ли от този бизнес", а "Помощ търси и информация", и като гледам някои отговори, направо се чудя и се връщам назад, аз ли не съм прочел какво търси автора. Така, че проверих, хубаво е и другите да го правят преди да пишат.
Грамотността в писането води до грамотност в мисленето.
Ако щете и обратното: Грамотността в мисленето води до грамотност в писането - не е нужно да си литератор, а само да си пуснеш редактора на правопис.)
Идеята да си връткаш синджирчето, а друг да вади кестените от огъня, е донесла не един провал.
От първото мнение разбирам, че автора има проблеми. За което му съчувствам. И му пожелавам да се оправи бързо.
Конкретно по темата ще кажа следното:
1. България вече е пълна с давани под наем заведения. Без наем. Само срещу поддържане и опазване на сградите. Пазара е преситен, което е нормално.
Да не се подвежда по мнения - Брато, мястото е супер! Ти само го вземи и брой парите.
Печелещите места рядко някой ще даде/продаде.
2. Не бих инвестирал в безотчетен бизнес, дори с брат си. На някои места такъв тип заведения ги контролират по броя хлебчета. Но на всеки разумен му е ясно - до колко може да е ефикасен такъв контрол. Денем през такова място минават поне 5 доставчика. "Домакина" спокойно може да си добавя продукти за своя сметка при хубав ден и да отчита загуби при лош ден. А може и да си вкарва 30% за себе си и всеки ден да отчита непродажби.
Няма как на такъв обект да дадеш два бона заплата, а и въпреки това пак ще те крадат. Кражбата на собственика е национален спорт у нас.