И аз знам за майсторите. Имам тука едни съседи майстори, дето не се блазни да ти погледне някаква мека връзка за 20-50 лв.
Там нещата са малко по-различни. Аз не си спомням кога за последно някой ми е дал касов бон.
Но да речем, че някои работят напълно регламентирано, то да речем днес имаш 5 адреса по 50 лв. средно, това са 250 лв. х 30 дни (което не ми се вярва да работи всеки ден) това са 7К лв., което в повечето случаи влизат чисти. При наистина пълен график. Което пак е под въпрос. Да стигнеш 10К лв, то имаш или много високи цени, което пазара няма да позволи, ако имаш конкуренция, а ти имаш или имаш екип, който удря едно рамо, което е по-вероятно като сценарии.
Според мен, за момента всичко свързано с технологиите е водещо. Не говоря за само за програмирането и системното администриране, но и за малко по-тясно специализирани сектори, по-иновативни например. Нещо, което ще се търси. Нали в момента много се говори за AI. Според мен това за момента ще е тренд, и вече ще се мине в по-бъдещи технологии - нанотехнологиите, развиване на технологиите в медицината, ентъртеймънта, текстилната индустрия, агро машиностроенето, . И попаднах на нещо:
The future is coming, and sooner than you think. These emerging technologies will change the way we live, how we look after our bodies and help us avert a climate disaster.
www.sciencefocus.com
От тук може лесно да се направи и изводите какви специалисти ще се харчат в бъдеще и реално кои колко ще струват.