България|Политика 10.02.2012 12:36| Новини50| Новини4013 0 БСП и ДСБ срещу даре

blackout8

Well-Known Member
БСП и ДСБ срещу дарението на ГЕРБ за с. Бисер

Ех ако не бяхме толкова ДС-ска и комунизирала държава тези най-големи предатели и продажници от отдавна да са в затовирте или под земята, но е така - и продължват с простотиите си

От: България|Политика 10.02.2012 12:36| Новини50| Новини4013 0 БСП и ДСБ срещу

Кое е простотията не мога да разбера?

Както написах и в другата тема:

За дарената държавна субсидия на ПП ГЕРБ от около 1 млн. лева мога спокойно да кажа, че това не е нищо друго освен експлоатиране за политически цели на хората пострадали от бедствието.

Искам да ви попитам, приемливо ли е за една партия (независимо коя е тя) да се поставя над държавата или да изземва функциите й? Нека ви обясня защо това се получава:

В случая ДЪРЖАВАТА дава едни 325лв., еднократно на пострадалите и еднократно 10 000лв. на семействата на загиналите. ГЕРБ пък дава цели 1 млн. лв., за да се възстановят къщите на хората с тези пари! Не знам дали осъзнавате колко опасен прецедент е това, защото една партия се отъждествява с държавата (имало е такава партия преди около 22-23 години). И за капак тази субсидия е пак държавна, т.е. идва от българските данъкоплатци!

Абсолютно безумие е, да се даряват пари за добри дела, от които след това се търсят политически дивиденти.

:) Мдамм ама нито от БСП, нито от ДСБ се сетиха да направят този ПР, а решиха пак да скачат върху хората, които за пиар или не - помагат. Защо примерно сега от съответните партии не дарят и те по 1 мил. лева за пострадалите в с.Бисер? Или май е по-важно да се харчат парите за СРС-та и банкети на партията. Пиар или не, именно от ГЕРБ взеха присърце всичко и се мъчат да помогнат с каквото могат......

Айде сега задача, нали си умен и това учиш да ми обясниш. 1 000 000 лв. се инвестират в кампания и 1 000 000 лв. се даряват на бедстващите. Кое от двете ще донесе повече политически дивиденти?

:) Мдамм ама нито от БСП, нито от ДСБ се сетиха да направят този ПР, а решиха пак да скачат върху хората, които за пиар или не - помагат. Защо примерно сега от съответните партии не дарят и те по 1 мил. лева за пострадалите в с.Бисер? Или май е по-важно да се харчат парите за СРС-та и банкети на партията. Пиар или не, именно от ГЕРБ взеха присърце всичко и се мъчат да помогнат с каквото могат......

Защо примерно на пролет от съответните партии не дарят по 1 мил. лева за поправяне на всички язовири, диги, чистене на коритата и окрепяване на най-оязвимите места ?

избързаха да се направят на много загрижени но забравиха, че това което искат е незаконно
сега ще търсят законен начин :lol:

някакъв от Герб каза, че щом парите са за дарение и за хора които бедстват - може да се престъпи закона? wtf ?

ако е така, защо в случая на отец Иван (май беше) - там където беше постройл за дцата го заплаваха и мотаха месеци на ред - щяли да събарят постройката...
нали и тя е за хора които няма къде да живеят ?

и още нещо: щом може да се престъпва закона за "благотворителни цели" - може ли да обера банка, ще даря парите до стотинка за болни деца ? но да не нося наказателна отговорност?

Последно редактирано:
От: От: България|Политика 10.02.2012 12:36| Новини50| Новини4013 0 БСП и ДСБ ср

Защо примерно на пролет от съответните партии не дарят по 1 мил. лева за поправяне на всички язовири, диги, чистене на коритата и окрепяване на най-оязвимите места ?

избързаха да се направят на много загрижени но забравиха, че това което искат е незаконно
сега ще търсят законен начин :lol:

някакъв от Герб каза, че щом парите са за дарение и за хора които бедстват - може да се престъпи закона? wtf ?

ако е така, защо в случая на отец Иван (май беше) - там където беше постройл за дцата го заплаваха и мотаха месеци на ред - щяли да събарят постройката...
нали и тя е за хора които няма къде да живеят ?

Защото за това трябва да се грижат органите, които отговарят за въпросните съоръжения. Не ти ли се струва смешно, че хората останаха без къщи и животни, а дръжавата ще им даде 300-400 лв+10 000 лв. Тия пари няма да им стигнат само къщите да си оправят, камо ли да си накупят най-необходимите електроуреди и т.н, а съм сигурен, че голяма част от тях, едва ли могат да си позволят подобен разход.

Дали е законно или не, не ме интересува. Аз съм човек и се радвам когато видя човешкото в някого, дали е за дивиденти, Пиари или както всеки го нарича ми е все тая, щото никоя друга партия не се сети до сега да си предложи помощта под каквато и да е форма, а съм сигурен, че са пръснали в пъти повече пари, покрай изборите и кампаниите, които си провеждаха.

Нима е много законно по избори да се провеждат незаконни предизборни кампании? Да идват специално наети девойки да звънят на вратата и да ми подаряват запалки, календарчета, химикалки и какви ли не глупости и с цялата си наглост да ми кажат накрая - "И не забравяйте да гласувате на БСП". Ето това наричам незаконно, неморално и нагло.

Дали е законно или не, не ме интересува.
мен ме интересува.

Значи те могат да нарушават закона без последствия а аз не мога ?
не трябваше ли всички да сме равни?

и още нещо: не стига, че могат да вършат престъпления без наказание след това ама и ме лъжат:

http://www.gerb.bg/bg/program/programlist/cat_id/41 - виж 5-та точка на Приоритетите ИМ

ако си бяха свършили работата сега нямаше да се налага да взимат кой знае от къде пари за пострадалите....

Нортране, почваш да се излагаш с това повтаряне на едно и също. Вече ти казаха, че това не е задължение на правителството, а на общините. Отделно аз ти казах, че преди 5 години се отпуснаха пари за стягането и на този язовир, които бяха откраднати.

@nortrant, както виждаш никъде не съм писал, че не са виновни, а просто, че за мен това е похвална постъпка.

Да не говорим, че именно партията на Костов също е нарушавала същия този закон не веднъж, като са получавали незаконни дарения. След като могат да получават, защо да не могат и да даряват? Ама тогава не го направиха на такъв проблем нали :)

Относно това което си цитирал, явно аз съм много тъп, но въпросната точка:

V. Укрепване капацитета на институциите, отговорни за управлението и контрола на дейностите по опазване на околната среда.

Я разбирам по следният начин - ГЕРБ се грижат да осигуряват средства на институциите ( при нужда ), отговорни за контрола на дейностите по опазване на околната среда.

Аджеба, защо институциите които са отговорни за въпросният язовир, чак сега се сетиха, че тоя язовир има нужда от укрепление?

Доколкото чета мнението на biaaro, парите които са били дадени за това са изчезнали в джоба на някой и сега е много по-лесно да се прехвърля топката.

Тука си говорим за човещина, тези пари идват нас така или иначе да финансираме партии и безмозъчните им камапниии кво стана БСП, ДСБ, АТАКА и ко. раздадоха парите по безмислени кампании и туш накрая парите се източиха. Сега се дават за нещо реално, нека си ги дават парите за това индиректно все от нас е допринесъл и малкото, но да аз се радвам да са там дадени. И да дарението си е дарение, сигурен съм че има някъде вратичка която дава това. При дарение ако даритела изрично опомени как искат се израходят парите ей тогава е тогава се спазва, но в този си случай не е така това им е техния бюджет отпуснат от държавата демек от нас - а ако трябва сме честни БСП и ДСБ с това си направиха черен ПР ама толкова е комунистическия мозък само да всява страх и забрани

В другата тема пуснах статия, която най-точно описва случилото се - http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=30561&page=3 Прие се стратегия за укрепване на водоемите и почистване на коритата на реките .... прочети статията...

Доколкото чета мнението на biaaro, парите които са били дадени за това са изчезнали в джоба на някой и сега е много по-лесно да се прехвърля топката.

Отделно аз ти казах, че преди 5 години се отпуснаха пари за стягането и на този язовир, които бяха откраднати.

Като почнат да се оправдават със предното правителство...
нали за това ги избрахме, защото са по-добри и няма да има кражби, ще има диалог между правителство и институции...

може и да не ми отговаряте защото няма да стигнем до моя извод и няма смисъл да пиша повече.

Да кажа и аз какво мисля :p

Тука си говорим за човещина

точно за човещина относно ББ не може и да става дума...
преди няколко седмици се изгаври със смъртта на едно младо и невинно момиче - сега трябва да му се кланяме, че е направил тази голяма и благородна постъпка ли ? :lol:

на следващите избори ако не е човек от герб в селото, те па на :roll:

Последно редактирано:

Спомнеа се на други места изказа му но той винаги е такъв заралзика от другите дупедавци - чух какво каза, каза квото мисли - е изпачиха всичко но както винаги държавата винонва за всичко че и за убийстово на Мирослава и т.н. хубавото е на кучето в този случай че си върше работата, заразлика от всичко друго в държавата(и на местно ниво - там са най-големите кражби) а и в самите хора

Той е мин. председател и представялва другите министри и България пред цял свят
не може да го оправдаваме с такива отговори:

но той винаги е такъв

това е абсолютно неприемливо!
ако се сещате и във Германия наскоро когато беше - как хората там му се смяха... искаха да се сдържат но не успяха и му се смееха в лицето а той си продължаваше - сигурно го мисли за нормално...

Ами сигурно е популизъм - щото за всяко нещо, което правиш на добра воля, без да си длъжен - може да се каже, че е популизъм.
Като видиш удавник в морето и влезеш да го вадиш - и това е популизъм - щото ще излезнеш герой после, задето си си рискувал живота. И двете са от един и същи тип популизъм....

Ами хората що не ги върнат тия пари, щом са нищо и служат само за ПР? Бати кретените.... че и поддръжници си намират - ама все такива като стойнефф и мантаман, дето са длъжни да плюят и само си смучат поводи от пръстите. Е това е ПР - че гнусарите от БСП ползват хорската трагедия да плюят по опонентите си (и то извъртайки нещата, а не че толкова има защо). Гнусна, жалка сган.

against, знаеш ли според мен защо се получава така:
за всяко нещо, което правиш на добра воля, без да си длъжен - може да се каже, че е популизъм.

защото те не си вършат работата която им е по задължение а вършат тази която не им е
затова някой хора (включително и аз) мисля, че даването на тези пари е ПР

Ами хората що не ги върнат тия пари, щом са нищо и служат само за ПР?

Как да ги върнат като имат нужда от тях ?
Проблема е че някой може би го прави с друга цел...

Държавната субсидия е за ПОЛИТИЧЕСКА дейност. Не е за раздаване.

Ако са толкова големи патриоти да си дарят половината заплата. Лесно е да се раздават чужди пари.

Дали язовира е на армията или на общината - все е държавен и ГЕРБ носят отговорност за безхаберието, което доведе до смъртта на толкова хора.

Е като не е за раздаване - да ги оставят да умрат ли?

И пак, да твърдиш, че ГЕРБ управляват, следователно те са отговорни си е чисто безумие - сега ако правителството подаде оставка и аз дойда на власт - утре като падне някоя стена аз ли ще съм отговорен? И аз да подам оставка? Логично ли ви се струва?
След като това нещо не е следствие само на последните 2 години - а на десетилетия назад? Ако е било реалистично за 2 години да може да се оправи цялата държава - и те не са я оправили - тогава ок - да подават оставки. Но в противен случай искането на оставки не е нищо повече от гнусен политически ПР на гърба на хорската трагедия. И то да го правят точно тия помияри, дето не са си мръднали пръста за тая държава.... А сега раздават морал.

Айде, политиците пак си постигнаха целта...
Абе вие не разбрахте ли, че всичко се прави само да не се оставят на мира хората да видят какво е реалното положение в България? Да им се попречи да се вземат в ръце? Само скандали се генерират за да не се концентрираме върху реалностите.

Защото политиците са както кърлежите, живеят и оцеляват, като изсмукват като кръв внимание към тях. За тях борбата днес е кой ще седне в парламента догодина, дреме им за умрелите. Че колко умират всеки ден на пътя? Онкоболни от липса на лекарства? Деца поради куп изродщини?

ХОРАТА ОТ БИСЕР СА ВИНОВНИ, ЧЕ НЕ СИ ГЛЕДАТ ОКОЛНОСТИТЕ И ЧАКАТ НЯКОЙ ДА СЕ СЕТИ, ЧЕ ДА ИМ ГИ ОПРАВИ, още повече,
ВСИЧКИ В БЪЛГАРИЯ СА ВИНОВНИ, ЗА ДЕТО ПОДМИНАВАТ ВСИЧКО, КОЕТО НЕ ГИ КАСАЕ ПРЯКО... а после винаги ДРУГ е виновен.

ТИ, ДЕТО ГО ЧЕТЕШ ТОВА СИ ВИНОВЕН, ЧЕ МОЖЕШ САМО ДА МРЪНКАШ, ДА ВАДИШ ОТ ДЕСЕТ КЛАДЕНЕЦА ВОДА, И ДА ЧАКАШ ДА ВИДИШ ПОРЕДНИЯ ПРОТЕСТ ПО ТЕЛЕВИЗОРА, УДОБНО СЕДНАЛ НА СТОЛА ВКЪЩИ

А тия с даренията са трижди по-виновни, защото плащайки данък "лицемерна глупост", вменяват и вина в останалите.

Горе