Leverage
Well-Known Member
Била е, разбира се. И все още си има наследство от КГБ. Ето само един пример.
То влияние е едно, ама протекторат и колония е друго.Винаги сме били под влияние на някоя държава.
Ахааа, руснаците го самоубили значи. Пък аз се завъртях в едни теории за баце и дрога... Мерси за инфото с линк ....Била е, разбира се. И все още си има наследство от КГБ. Ето само един пример.
Като колония никога не сме били колония в смисъла на колония от тип африканските държави или от тип Мексико, Бразилия и прочие! Били сме иначе под османско(турско) иго (робство), както и част от Източната римска империя. После в известен смисъл сме един вид под руско влияние. Не бих го нарекъл робство, защото нашите управници тогава едва ли не са лизали задниците на руснаците. Сега правят същото с тези от Козяк 16! Факт е че заради различни фактори в последни почти 700г. с малки прекъсвания България не е суверенна държава, за което е добре да си се замислим до кога ще е така!
Точно като това на дебилите, които искат да станем протекторат на ЕС в момента.Най-голямото предателство в българската история – DW – 20.12.2018
Преди 55 години Живков настойчиво предлага НРБ да стане част от СССР. Но Москва отхвърля: "На онези хитреци в София им се ще да седнат на нашата трапеза", гласи коментарът на Хрушчов. Въпреки това Живков не се отказва.www.dw.com
ко речи, ко?
Ето това е национално предателство.
Не може да си сериозен с това изказване?!?То щото баци не работи с руснаците, ама хич...
Като колония никога не сме били колония в смисъла на колония от тип африканските държави или от тип Мексико, Бразилия и прочие! Били сме иначе под османско(турско) иго (робство), както и част от Източната римска империя. После в известен смисъл сме един вид под руско влияние. Не бих го нарекъл робство, защото нашите управници тогава едва ли не са лизали задниците на руснаците. Сега правят същото с тези от Козяк 16! Факт е че заради различни фактори в последни почти 700г. с малки прекъсвания България не е суверенна държава, за което е добре да си се замислим до кога ще е така!
аз и сега съм под Руско влияние , но при мен е самосъзнание и искам да продължа да съм под Руско влияние!Никога не сме били под руско робство. Били сме под силно влияние, което с течение на годините е отслабвало. Всъщност още от средата на 70-те. През соца са издавани, примерно, книги и на ултра западни автори, които днес най-младите поколения не биха го повярвали, защото са вече така възпитававани, така че като се каже соц, или комунизъм директно да им щракнат моделите, които усилено им залагат.
Имало ли е режим? Да - имало е. Имало ли е истински дисиденти - да имало е? Обаче по правило те са неизвестни, а тези които се самопровъзгласиха за дисиденти не са никакви такива.
Познавам се с човек, който заради някакъв гаф като млад е бил "рязан" "оттам и отсам" в течение на десетилетия.
Сега има ли западно силно влияние, особен американско, защото ЕС е "мека китка" и това е, има ли - няма ли? Разбира се, че има.
Като го казваш така, ЕС е наистина блок, тип панелка. За мен по-скоро ние сме си виновни. Аз не знам де юре да са ни налагали нещо "българските политици" - така го представят. То си има и решение - законодателството на всяка държава е над брюкселското.ЕС е блок от държави, където мнозинството решават, не е бинарна система между силен и малък. Кога ще го осъзнатя някои хора не се знае...
Искаш да си като Орбан, поляците и нас, да има мизерия, корупция и крадене на европари за "наши" хора и репресии за тези, които не се отчитат?Като го казваш така, ЕС е наистина блок, тип панелка. За мен по-скоро ние сме си виновни. Аз не знам де юре да са ни налагали нещо "българските политици" - така го представят. То си има и решение - законодателството на всяка държава е над брюкселското.
ЕС издава директиви и тук "българските политици" и много други зъбчатки в маханизъма решават кои директиви да прилагат. И по правило прилагат не тези които са добри.
Хубаво е да се разходиш до 4км, ако имаш път към Софето скоро от Русе, да те видят, че май нещата са сериозни.аз и сега съм под Руско влияние , но при мен е самосъзнание и искам да продължа да съм под Руско влияние!
какво Русе те бие по тъпата глава незнам, аз съм си чистокръвен Софиянец ....познавам лично д-р Гълъбова и ще ти я препоръчам да направиш лична среща с нея защото имаш искряща нужда !Хубаво е да се разходиш до 4км, ако имаш път към Софето скоро от Русе, да те видят, че май нещата са сериозни.
Не знам дали има смисъл да те питам, но не е ли очевидно, че и от двата основни модела за които си говорим в България се прилагат по-лошите и от двата.Искаш да си като Орбан, поляците и нас, да има мизерия, корупция и крадене на европари за "наши" хора и репресии за тези, които не се отчитат?
Време е да смениш дилъра. Мнозинството решавало, хахахахах, Леля ти Урсула утре ти каже ще ядеш само червеи, щото са еко френдли и не ти се отразяват на въглеродния отпечатък, а ти само ще питаш от белите или торните да ям. Дееба кви сте дебили в тоя скъсания ДБ...ЕС е блок от държави, където мнозинството решават, не е бинарна система между силен и малък. Кога ще го осъзнатя някои хора не се знае...
тоя смешко още дразни ама скоро усещам един Кинжал скорострелно ще го удари между веждитеВреме е да смениш дилъра. Мнозинството решавало, хахахахах, Леля ти Урсула утре ти каже ще ядеш само червеи, щото са еко френдли и не ти се отразяват на въглеродния отпечатък, а ти само ще питаш от белите или торните да ям. Дееба кви сте дебили в тоя скъсания ДБ...
То и привържениците на една определена партия-секта, пълна с педераси и дегенерати, не се отразяват добре на въглеродния отпечатък и на генетичния фонд, ама ги търпим, нали?Време е да смениш дилъра. Мнозинството решавало, хахахахах, Леля ти Урсула утре ти каже ще ядеш само червеи, щото са еко френдли и не ти се отразяват на въглеродния отпечатък, а ти само ще питаш от белите или торните да ям. Дееба кви сте дебили в тоя скъсания ДБ...