От: От: От: България вече е официално на 1-во място по бедност
Щом е имало пари с които не е можело да си купят нищо, не мислиш ли, че просто е трябвало временно да се либерализира вноса и да се следи за спекулация на цените?
Мисля, разбира се ама ако питаш некой тука фанатици, ще ти кажат че запада щял да ни разе*бе както сега ЕС. На хора, които си нямат представа от икономика(още по малко от търговия и външна), но са на ясно за политиците на макс благодарение на ТВ пропаганда, ще ти кажат че това е зло
Прав си именно това трябваше да се случи. Но Вискяр добре ти каза, а и Редрума и той същото потвърди. Дефицит има тогава когато някой определя цени и количество.
А как си представяш в ляво правитество да мине либерализацията, а уж се борим за демокрация. Леле колко смешно ми звучи това което написах но си е самия факт.
Либерализиция на внос е кракторкочно решение, производство е устойчивото и дългосрочно решение. Реално трябваше да внасяме и да произвеждаме. Но .........
Май много са забравили историята та да им припомни, колко "демократична" и "пазарна" бяхме:
[video=youtube;t6KbIrjkIZk]http://www.youtube.com/watch?v=t6KbIrjkIZk[/video]
@Вискярски, я кажи малко повече какво е било. За мен е изключително интерсно, от познати, които са били в бизнеса през тъмните години на демокацията, знам че са ставаили огормни печалби от продукция. Едва ли не каквото са вкарали са вадили 2-3 пъти.