България договори над 20% отстъпка в цената на руския газ

От: България договори над 20% отстъпка в цената на руския газ

Те Април свалиха 11 процента от Р. Овч цена и явно от нея пак предопределяли и аз мисля че са 15% и кумулативно от старите цени минава номера над 20%.

Ако приемем че това е верно 405 на кубук то намалението от 520 наистина е над 20 процента.
До колкото си спомням те ни правиха 11процента по рано през година с обвързване на потока, но отстъпката е по-голяма - така че тези нови цени от до година влизат.

11-те% мисля, че отдавна влязоха в сила и загубите на Булгаргаз ги изядоха и реално намаление нямаше. И сега пак да ги броят и тях е малко ни вземат, че гроздето с чепкато го ядем. :mrgreen:

Руснаците мислят, че правителството ни нарушават европейски директиви в полза на Москва. Въпросът е ЗАЩО?

Оговорът вероятно е: За пари!

Офтопик:
Вчера гледах репортаж как се опитват да вкарат текстове за зелената енергия в закона за оръжията - наглеци от класа. :)

Не знам за какви ни мислят - да ги разчистят тези от булгаргаз и нови да им сложат и да си оптимизират харчовете и да си събират приходите - суровината ще им идва по-евтина.

Сега като ги няма прекупвачите, няма как да не стане.
Къв кеф че ги разкара, сега Овъргаз с пръст в устата.

Стига сме социализирали загубите и приватизирали печалбите!

Колега ти съвсем изби рибата бе честно - я ми обесени как ще ни спре газа Русия?!?

Май доста неща не са ти ясни.

За да спре на нас, трябва спре на всички по линията, потока е съвместно Руско-Италиански проект. Спре ли кранчето, яко неустойки ще има, а някой да ни спре нашето кранче при течащ газ, ще го решава Южен поток България"

Напротив, повече от ясни са ми.
Може бои трябва да прочетеш малко от близката история - 1-2 години назад и да видиш как се спира кранчето, когато тръбата минава през твоя двор. Например как беше спрян газът на Украйна като всичките тръби за европа минават от там. Това, че тръбата минава през твоя двор не значи, че можеш да си точиш колкото си искаш без да си го купил. С тази тръба ама никак не получаваш и договор за доставка, а само някакво праов да събираш транзитни такси. Вярно винаги можеш ти да врътнеш кранчето и да кажеш няма да отива газ за европата, но искам да го видя този смел български политик, който ще посмее да го направи.

Да бе направо им даваше на всички:

Russia shut off all gas supplies to Europe through Ukraine on Wednesday

As of Wednesday, nations including Bulgaria, Croatia, the Czech Republic, Greece, Italy, Macedonia, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia and Turkey all reported a halt in Russian gas shipments. Others — including Austria, France, Germany, Hungary and Poland — reported substantial drops in supplies.

Това е тръба бе колега транзитира през страните, като всяка страна се включва в тази тръба - като спреш доставките всички по-линия го отсвирват. Така че небой се, договорите са подписани такива каквито са. Дългосрочния са няма как прекалкулираме, тука така каквто и натиск да правят. А спрат ли кранчето, после е ясно :)

Еми, той Дянков също така каза, че ще задминем гърците, португалците и испанците икономически

Що им се връзвате на PR акциите, не моа да разбера.
Блекито е некъв идеалист, вярва на едната дума.
Казал Бойко по ТВ-то че говорил с Путин по телефона и веднага подписват договор с голяма отстъпка за БГ
Верно ли вярвате на този цирк.
Кой знай сме по надупени и от предния договор, ама да са го обявили публично? НЕ, щото бил секретен.

Ще повярвам че са намалили цената, като го усетя по джоба си, ама надали...

ГАЗПРОМ ПОБЕДИ НАД БЪЛГАРИЯ - 15 ГОДИНИ НЯМА ДА ПОЛУЧАВАМЕ ТРАНЗИТНА ТАКСА !!!!!
ПУСНЕТЕ СКАТ АКО ИСКАТЕ ДА НЕ СТЕ ДЕЗИНФОРМИРАНИ ОТ ГЕРБ КАТО АВТОРА НА ТЕМАТА!

Динтроникс ти и компания не чете кой какво пише.
Писал съм те първа трябва мине време видим реално изражение.

Но на 1во време 20% отбив, нулево финансиране и транзитни такси, като сме 1вата страна след Русия - и това да кажеш че е лошо, то или не се разберат нещата или някой е на хранилката, надавам се този форум да не е пълен с такива.

Динтроникс ти и компания не чете кой какво пише.
Писал съм те първа трябва мине време видим реално изражение.

Но на 1во време 20% отбив, нулево финансиране и транзитни такси, като сме 1вата страна след Русия - и това да кажеш че е лошо, то или не се разберат нещата или някой е на хранилката, надавам се този форум да не е пълен с такива.

Откъде я имаш тази информация? От телевизията нали?
Е там не чу ли, че договора не може да се публикува, защото е търговска тайна
Бойко нали много се репчеше за предния договор, че е таен
Сега пак ще трябва да вярваме на празни приказки, без да има някаква прозрачност
Едни такива завоалирани политически лъжи много сме ги слушали
Всеки се прави на много честен, но само щото не са му казали цената

И аз изказвам само моята гледна точка, не знам в каква компания ме слагаш

Да не излезе после, че ББ се е налапал повече от енергийните проекти даже и от Р,Овч, за който м/у другото обещаваше да го прати в затвора
Щото хем с американци за концесии на собствени находища, хем договор с руснаците за не знам си колко години и не знам си каква цена, и дали цената не е обвързана по някакъв начин с потреблението или инфлацията или някакви други фактори
Всичко е пълна мъгла, както винаги, но оптимистите верват безпрекословно

А, Аз съм само Един песимист и индивидуалист

Дитроникс, Абсолютно в никоя, просто или не си видял какво съм писал по-рано или е съзнателно, така че ти се слагаш:

Най-накрая договор, в наш интерес - това викам чак да не повярва човек. Тряба мине време, реално да видим какви са цените че да се зарадваме.

Нито аз нито ти си чел договора, нито онез смешковци от СКАТ.

Това което съм чел го казах - това ако е истина е добре, не случайно казах на 1во четене е добре.

Добре е че са паднали и 3те посредника.

Януари те първа ще разберем така ли е или не е така, не случайно по-ранно писах че ББ:

Сега ББ доста ще дръпне, но е нож с 2 остриета, ако не паднат цените на дребно с нужното то ще се вътре дост
а - така че в една по-светла преспектива ще падне едно преструктуриране в нашите газови компании и предоговоряне, че топлото да падне драстично. Само да не пускат пак сметки долара се вдигнал та и затова ше расте газа.

Направо, след толкова политическа помия тази новина, не можеш истински и се зарадва човек, докато не го видя реализирано няма се радваме. Но ако стане голям + ще е за ББ

Всички го знаем, какво иска ББ и как се бори за него. И на най-големия идиот му е ясно, че ако не падне с нужното цената - то на изборите директно си ходи, защото яко лъже.

Горе