Не мога да кажа на черното бяло. Което е очевидно е очевидно. Всичко е въпрос на политика и интереси. Нашата локация е важно да бъде слаба, защото сме възлов търговски (включително и за наркотици) коридор. Учил съм транспортно строителство и съм запознат с това какъв процент от европейските транспортни коридори минават през територията на България (който се интересува да провери сам). Магистралите, с които толкова се хвали ББ, се правят за нуждите на някои западни еврпейски държави и техният бизнес към Африка, и Азия (най-вече Близкият изток). Ако на някой му пукаше и за нашите интреси, защо не се строи автомагистрала Хемус (няма планове да бъде достроявана като магистрала)? Отворените граници не са с цел ние да преминаваме свободно през териториите на другите държави от ЕС (с тези заплати дето ги имаме, рядко ще ни хрумне), а те свободно да преминават през нашата.@Unwise - Аха. Всичко е голяма конспирация за тебе и начин за излизане няма.
@gangster - това не са митове. Всеки който е бил в чужбина е видял разликата. Преди да опрем до високотехнологичното оборудване има доста още за оптимизация. Погледни утре строителната бригада по пътя - в най-натовареното движение едното платно е преградено, 5 работника се оглеждат конфузно, 3 седят до една дупка и симулират дейност, 1 копа в дупката. Ей тва е българска работа.
Не мога да кажа на черното бяло. Което е очевидно е очевидно. Всичко е въпрос на политика и интереси. Нашата локация е важно да бъде слаба, защото сме възлов търговски (включително и за наркотици) коридор. Учил съм транспортно строителство и съм запознат с това какъв процент от европейските транспортни коридори минават през територията на България (който се интересува да провери сам). Магистралите, с които толкова се хвали ББ, се правят за нуждите на някои западни еврпейски държави и техният бизнес към Африка, и Азия (най-вече Близкият изток). Ако на някой му пукаше и за нашите интреси, защо не се строи автомагистрала Хемус (няма планове да бъде достроявана като магистрала)? Отворените граници не са с цел ние да преминаваме свободно през териториите на другите държави от ЕС (с тези заплати дето ги имаме, рядко ще ни хрумне), а те свободно да преминават през нашата.
Това, че не ни е производителен трудът е проблем, който също се допуска умишлено. Непроизводителният труд не е по вина на работниците, а на ръководителите им.
@gangster - това не са митове. Всеки който е бил в чужбина е видял разликата. Преди да опрем до високотехнологичното оборудване има доста още за оптимизация. Погледни утре строителната бригада по пътя - в най-натовареното движение едното платно е преградено, 5 работника се оглеждат конфузно, 3 седят до една дупка и симулират дейност, 1 копа в дупката. Ей тва е българска работа.
Погледни утре строителната бригада по пътя - в най-натовареното движение едното платно е преградено, 5 работника се оглеждат конфузно, 3 седят до една дупка и симулират дейност, 1 копа в дупката. Ей тва е българска работа.
Взети са 10-кратно по-големи пари от фирми, спечелили ''честно обществените поръчки'', отколкото струва ремонта и няколкото надници повече дневно не го грее изпълнителя. Повярвай ми, ако всичко е в нюанса на бялото и черното, то ти ще висиш там цял ден за да правиш мониторинг на бачкаторите, защото ''подпирането на лопатата по цял ден'' ще ти бърка директно в джобаПогледни утре строителната бригада по пътя - в най-натовареното движение едното платно е преградено, 5 работника се оглеждат конфузно, 3 седят до една дупка и симулират дейност, 1 копа в дупката. Ей тва е българска работа.
Много страни са се възстановявали от много по-тежки проблеми примерно след Втората световна война цялата Европа е в разруха с десетки милиони избито население.
Ако ще се съкращава нещо дай да почнем от държавната администрация.
Реално погледната не е проблема, че само 2 милиона работят, а че произвеждат в пъти по-малко от колкото произвежда един поляк примерно. Същите хора дето тука взимат по 500лв зад граница правя по 5000.
Дянков го слагам, ако не беше той и това, което сега нямаше го имаме Ако беше партията майка сигурно нямаше сме в борд и БНБ щеше финансира лудо, с тези спрени ЕС пари, нулеви ПЧИ, огромна задлъжня лост просто не ми се мислеше
Макар че пак осраха бюджета 2013 обърнаха го на силната демагогия.
Ако Китайците бяха много производителни нямаше да взимат $150-200 средна заплата и да правят евтини боклуци в огромни количества.
Beijing tops the list of employees' salary with an average monthly pay of 4,672 yuan ($916) among the 23 provinces and cities that recently published the statistics, chinanews.com reported Friday.