От: България с първи излишък по текущата сметка от 14 години насам
Манта прав си не съм теглил кредит нито потребителски нито фирмени, щото не ми се налагало имало е начин за финансиране - от малък съм учен да не тегля кредити за мен кредит е добре, ако се тегли, когато се закупува актив който покрива главница + лихва и има задоловителн марж печалба( а не както се тегли масово за потребления и то да се подържа един висок стандрат), но не съм съгласен за другите неща та и затова се аргументирах - редица познати теглиха кредити през 2008/9 на високи нива, дадох ти и източници че е така - шапка ти свалям ако си успял префенциални кредити да изтеглиш на ниски цени, но не ако е имало протекцията на някой.
Не си мисли че съм доволен, адски недволен съм и аз, потребителние не е мръднало от последните години дори е по-ниско затова и не ме радват, както и на Дянков сега номера с лихвата колктоо ида е няма да ги свали, има други намерси държавата да ги намали, но поне ще са по прозрачни нещата, по добре е да регламентира фирмитените от колкото потребителските.
Добре като не си БСП-ко пристрастен, така да е, но по горните ти аргументи и напдки бяха малко смешни та и затова ти писах това лихви кредитни профили и т.н. И пак не минвай с това преди 14 години, тогава са пада излишък, не дъно - щото пак ще забатчиш някой хора. Работата е там че не се стимулира нивко потребление, факт безспорен съгласен съм на 100%, некви бледи пориви за стимулиране на бизнеса, яко картелизирана икономика и то с външни контрагенти, ниско местно произвдоство, да не говорим за капиталовите пазари как е че там имам пряка връзка за несъгласие и т.н. и затова ако дойде някой друг на власт с ясна преценка веднга за него гласувам, дори и БСП да е - лошото че крадяха яко - Факт е че ако се е била запзила тенденцията от 2008/9 с тези дефицити и никви никви нетни печлаби от ЕС ти гарантирам щеше да е адски зле. САМО ДА ВМЕТНА ТОЗИ СИЛЕН РАЗТЕЖ И ПОТРЕБЛЕНИЕ И ПЧИ ПО ВРЕМЕТО НА 3-ТЕ БЯХА КРЕДИТИ ОТ БАНКИТЕ МАЙКИ, А ТЕЗИ ПАРИ СЕ ВРЪЩАТ. Да анемично потребление, но заразлика на това износа расте и както писах ЕС и трансферите и някой други облаги, по време на 3ните не бе така, точно затова симпатизирам на сегашните, но нямаме алтернатива както казва Тео, избирам по малкото зло от колкото голямо крадливо зло. А никой не си задава въпроса от де ще намерим близо 2 милияда да платим версиите на Велчев?! Както виждаш симпатизирам, защото няма на алтерантива - това е по малкото зло от тази гледна точка
Тео, Костов братле е за ГУЛАК иначе си е чиста ЕВОЛЮЦИЯ