Няма какво да четеш. То се вижда. Всяка година едно и също пишат за бг Черноморието и всяка година е от зле към по-зле. Само ми е чудно как тази година сме имали толкова голям ръст като знам кой къде почива от моите познати, но щом официалните статистики го казват, здрави да сме, така е явно.
На мен последните години ми се налага често да пътувам до нашето море, по-конкретно по северното Черноморие. Та, честно казано харесвам си го, но ако имах право на избор, щях да почивам другаде. И от тази година съм още по-твърдо застанал зад този си коментар.
Защо?
Защото.....Златните е пълна шитния - там няма първа линия, има мокър пясък, който е щедро отпуснат от концесионерите на тези, на които не им се вадят по 30 лева за сянка, както се изказаха в едно онлайн издание. За жалост, положението е още по зле и на Албена - освен, че те принуждават да си плащаш престоя в комплекса им....който ако го сравня с някой на запад, сигурно ще се поразплаща и повърна леко, но и цялата безплатна зона, която беше адски голяма в момента е чадъри. Първа линия е в мокрия пясък и гнусотите, оставяйки и малко повее място около несимпатичните участъци - някакви стари ръждясали мостове, тъпи зони и обетовани места. Абе пълен шит. Мисля, че Албена няма да го прецаката, ама съм се лъгал. Явно продаването на сянка - чадър, шезлонг, възглавница и други такива за една сума, с която мое да е и цялото ти ядене на ден е модерно вече. Новия велик бизнес модел.
Потъване е, но не знам кога ще е друго ядче.