От: ВНИМАНИЕ! НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ REGISTRATOR.BG !!!
Здравейте,
Не мога да отговоря на всеки лично, затова пиша за последно по темата. Ако някой проявява интерес, да ми пише или да ми се обади (данните ми са обществено достъпни), заставам лично с името си и ще отговоря на всички въпроси и провокации.
Първо, не разбирам какво притиснително има в предупреждението, че ще се защитя от клевети и опетняване на името ми по съдебен ред. Съдът не е наказателна бригада или орган за разчистване на сметки, напротив, това е върховен орган, пред който всеки може да застане, да каже какво мисли и съда ще отсъди кое е законно - така всеки ще понесе отговорността си. В този смисъл, този който е убеден, че постъпва правилно и, че тезата му може да издържи в съда, няма от какво да се притеснява. Това е правовата държава - не мога да толерирам някого, който ме нарича измамник, при положение, че не съм излъгал никой, никога, дори с един лев.
Второ, относно домейните, всеки преценява доколко да се довери и доколко да не се довери на една услуга. Дали ще регистрирате домейна си сами или ще наемете адвокат, или фирма като нашата, е въпрос на избор. Шансът защитен домейн да бъде отнет е еднакво голям във всяка една от ситуациите. Всички ние сме професионалисти и правим всичко по силите си да спазваме постоянно нарастващите и променящи се условия на регистъра и на закона. Тук недоволството не следва да се насочва към нашата фирма, нашите партньори или нашите конкуренти, а към регистъра, които могат да вземат, който и да е домейн, по което и да е време и никой не може да се противопостави на този факт. Принципът е, че нещата са такива и те не са добри, но ако желаете домейн в областта .bg, просто трябва да приемете ситуацията. Услугата, която предлагаме не е съвършена, но никоя услуга не е. Учим се постоянно от практиката и променяме нещата по-такъв начин, че да бъдем все по-полезни. Разглеждайки практиката по решенията на арбитражната комисия, установихме, че услугата ни работи безупречно, освен в случаите на арбитраж от страна на притежатал на марка със световна регистрация. Дори за един момент преди 2 години бяхме спряли да регистрираме домейни, които съответстват на такива марки. След като наши клиенти обаче спечелиха с наша помощ няколко такива дела, върнахме старата практика, защото разбрахме какво трябва да поправим и как да продължим.
Относно връщането на парите - няма абсолютно никакъв проблем! Г-н Ташев не е клиент на Регистратор.БГ, регистрирал е домейна през наши представители, така че, ако прояви желание и се свърже с тях, аз лично ще уредя да му върнат парите, а ние с нашите партньори ще си уредим взаимно нещата.
Относно клеветническите и неверни твърдения, потвърждавам, че ще го преследвам с всички позволени от закона средства, ако опита отново да петни името ми и името на фирмата, която представлявам по какъвто и да е начин занапред.