Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

  • Да

  • Не съм, но ще се ваксинирам

  • Не съм и няма да се ваксинирам

  • Още не съм решил


Резултатите ще са видими само след гласуване.
Все пак си го изкарал, защо ти е сега ваксина. Аз не бих го направил. Ако даден организъм не може сам да изпработи антитела (което му е основната задача), значи му е време да си ходи.. :) Имунитетът е единсвената причина изобщо да съществуваме. Защо да изнасилваме нещата, защо трябва да му даваме наклон.. Като му набием по изкуствен начин да изработва антитета, според мен по този начин ко компроментираме да действа по ествественият си начин. И може да не е доказано (или да се премълчава), но в този случай, когато имаме някаква зараза по ествесвен път, не е много сигурно дали и как ще реагира в този случай, когато един вид го обучаваш да изработва антитела ;)
Но пък не можем да отречем ваксинацията за полезна при други болести в крайна сметка. Има ултра агресивни вируси и зарази, но те се наблюдават много тясно от специализираните институти. Ковида според мен не е от тях, %та на умиргване го доказва. Подобен е на зимните грипчета, но лесно се разпространява. По-големото дърво за него е, че като има голяма цифра заболели, докитата/заведенията не могат да смогнат, според мен това е основната причина да настояват за ваксинация, не толкова това, което се лансира. И пак по презумцията, че ти щом сам не може да изработиш антитела, значи системата нещо ти се е бъгясала..в този смисъл и ваксината не би трябвало да действа нормално и по-скоро наистина може да предизвика различни странични ефекти, най-вероятно бъгав отговор на бъгавата система :)

А ти какви яки проблемации след кодида си имал, че чак си бръмчал по болници??
Имам антитела, но спадат бързо. Пуснал съм за Т клетъчен имунитет квантиферонов тест и ще видя там какво ще излезе.
Виждал съм хора като мен след боледуване малко антитела и след ваксина имат 10 пъти повече от другите хора. Това, което казваш също е възможно. Виждал съм и хора, които след 2 дози не развиват никакви антитела или клетъчен имунитет.
Да не влизам в подробности - дерматологични проблеми, проблеми направо с работата на целия организъм всичко е объркано, отключват се спящи вируси, бактериални инфекции, кръвни картини и различни показатели извън норма, стоматологични проблеми и тнт.
Общо взето с колкото човека говоря, които имат пост-Ковид като мен ми казват не съм същия както преди. И това хора след 5-6-7 месеца след Ковид и те са го карали леко като мен и ми казват после през седмица съм болен или ми има нещо, но не приемайте, че това са най-сложните проблеми след Ковид. Както казах има такива групи може да влезете и да видите..
В крайна сметка мисля ако тия дни се чувствам по-добре и след консултация с лекар да отида и да си набия една игла и каквото стане... още един път ако го изкарам няма да е добре. Само жалко, че трябва да е РНК, а не векторна, защото след Ковида организъма е объркан и скапан и казват да не слагам векторна, защото може да направи някаква реакция организма ми
 
Последно редактирано:
Аз не мога по препоръка на лекар да се ваксинирам с ваксини като Астра Зенека(векторни), защото се вкарва вирус и да не тласне към имунна реакция. Така че в моя случай остават РНК.


Да, но все пак може след време да се намери връзка. Например, ако от 1 000 000 човека има 500 000 ваксинирани и 500 000 неваксинирани и 20-30% от ваксинираните имат дадено заболяване, а от неваксинираните например 2-5% тогава извода е ясен, но е прекалено рано според мен. Докато чакаш обаче рискуваш да се заразиш и да го изкараш тежко и наистина да получиш усложнения.

Членувам в групи от двете крайноси - антиваксъри и ваксъри. Виждам смислени аргументи и от двете и както и от двете на места теориите им доста издишат дори на лекарите като им задам някой въпрос и не могат да отговорят и съм антиваксър.


Шума в ушите и аз си го имам, той няма лечение. Но се свиква явно знаеш.
Както каза за ваксините и аз много не ги харесвам, но виждаш от един грип какви последици остава като шума в ушите, което е много много малко. Днес гледах в една група с нова анкета от 5 гласували човека какви усложнения са получили след Ковид - 3 автоимунно, 1 Кавазаки, 1 Тромб и още един не помня какво беше. Чел съм и за много деца както казват, че не ги засяка с Ковид получачват МИС - мултисистемен възплалителен синдром ли нещо такова беше. Да не говорим тия с увредените бели дробове, а тия с дребните пост-Ковид въобще не ги броя.
Има група във фейсбук - Засегнати от covid-19 и още 2-3 дето като влезеш и ти става ясно колко са хората, които след Ковид имат проблеми... Аз също съм един от тях.
Преди да се заразя с Ковид си мислих няма как да не го изкарам - ще се тъпча, ако трябва с антибиотици, противовирусни, ще правя всякакви бабини - оцет и тнт няма да му се дам. Е да прав бях не му се дадох - всъщност ми нямаше нищо - после пост-Ковида ми се ... майката. Минал съм през какъвто специалист се сетите, ходя до София всяка седмица.
Та от ваксината ме е страх, но ...
С Астра съм аз, супер се чувствам.
 
Всъщност един въпрос извън темата за тези, които са карали Ковид.
С какво ви лекуваха изписваха ли Ви имуностимуланти ? Изопринозин, авирон или не знам някакви такива ?
Наскоро лекар ми каза, че не се пият такива по време на Ковид.
Дори четох мнения, че може да трябват имуноподтискащи при Ковид, а не имуностимуланти.
Мен по време на Ковида ми бяха изписали имуностимуланти.
Вас с какво ви лекуваха ?
 
Има и нещо друго. Когато измрат голямо количество микроорганизми, се получава силна интоксикация. При всеки е различно, но общо взето има голяма връзка и с начина живот, дали спортуваш, дали си комп-кибик и тн. Огранизма е натровен в някаква степен и трябва да се изчисти. Там където е била най-концентирана интоксикацията, там последват и бъдещи хронични проблеми ако не си се детоксикирал. Като чета при теб е много близо до това, защото главните проявления на интоксикацията са имено объркване на имунната система, кожни проблеми, херпеси, екземи, повишени левкоцити и мн други подобни. Аз за кво ти дадох в оная тема риган..да изчистиш дробовете.. ;)Обаче ще ти трябват май и други неща. Разчети се за генерална детоксикация. Аз препоръчвам германий, но ти си прецени. Засили спорта, направи редовно и усилено потене.. За мен мин 50% ти е от това проблема. Изчисти се хубаво и ще видиш положителния ефект - гаранция :)
 
Има и нещо друго. Когато измрат голямо количество микроорганизми, се получава силна интоксикация. При всеки е различно, но общо взето има голяма връзка и с начина живот, дали спортуваш, дали си комп-кибик и тн. Огранизма е натровен в някаква степен и трябва да се изчисти. Там където е била най-концентирана интоксикацията, там последват и бъдещи хронични проблеми ако не си се детоксикирал. Като чета при теб е много близо до това, защото главните проявления на интоксикацията са имено объркване на имунната система, кожни проблеми, херпеси, екземи, повишени левкоцити и мн други подобни. Аз за кво ти дадох в оная тема риган..да изчистиш дробовете.. ;)Обаче ще ти трябват май и други неща. Разчети се за генерална детоксикация. Аз препоръчвам германий, но ти си прецени. Засили спорта, направи редовно и усилено потене.. За мен мин 50% ти е от това проблема. Изчисти се хубаво и ще видиш положителния ефект - гаранция :)
Явно мислите правилно, изписаха ми лекарства за убиване на бактерии, паразити, микроби и тнт и казаха, че при умирането на тези микроорганизми може да има интоксикация и да получа грипоподобни симптоми.
Друг лекар пък ми каза диета, месо, риба, плодове и зеленчуци - явно е искал детокс.
Това и ме притесняваше с ваксинацията, че при объркана имунна система, ако се ваксинирам да не се получи някаква реакция.
Затова ми се изкаше първо да се стабилизирам малко, но тя вълната идва няма да ме чака...
 
Да направи диети с повече зеленчук, без мазни и задържащи се в организма гадории. Направи едно хубаво чистене, повече потене и спорт, слънце също трябва да се поеме.. бе ще се оправиш.. Интокцикацията също действа и на мозъка, точно разни ебани депресии се развиват.
 
За мен това с ковид е абсолютна малоумна лъжлива насадка за реалност. Никога не съм си "стоял в къщи за да пазя живота на другите" работата ми е да се срещам с хора и то никога с маски, все още съм жив, никой не ме е убил или аз някой предавайки вируси! Следя събитията от началото и мога да кажа, че промиването на мозъци не е спирало. Представете си че ако при българските избори, работят определени медии за агитация на едни или други партийци то при ковид ситуацията работят всички световни медии, сайтове и платформи като гугъл, фейсбук, youtube, туитър и тнт. и когато една лъжа ти я повторят 100 пъти или в случая последните 2 години 1 милион пъти, то започваш да си въобразяваш вирус. Познавам хора работещи в болници по Европа и мога да ви кажа, че това в тик ток където персонала на болниците играе и пее и болниците са празни е истина. Повече хора са умрели от това да не ги приемат в болница въпреки че имат други сериозни заболявания от тези заразилите се с "лошия" грип. Хиляди са тези приети в болниците със странични ефекти от ваксините, в картоните си им пише "страничен ефект от ваксината" но не знам за такива случаи в България, явно няма странични ефекти тука. За мен това е експириментален медикамент, който не трябва да се приема! Това е мнението ми на кратко за цирка ...
 
За мен това с ковид е абсолютна малоумна лъжлива насадка за реалност. Никога не съм си "стоял в къщи за да пазя живота на другите" работата ми е да се срещам с хора и то никога с маски, все още съм жив, никой не ме е убил или аз някой предавайки вируси! Следя събитията от началото и мога да кажа, че промиването на мозъци не е спирало. Представете си че ако при българските избори, работят определени медии за агитация на едни или други партийци то при ковид ситуацията работят всички световни медии, сайтове и платформи като гугъл, фейсбук, youtube, туитър и тнт. и когато една лъжа ти я повторят 100 пъти или в случая последните 2 години 1 милион пъти, то започваш да си въобразяваш вирус. Познавам хора работещи в болници по Европа и мога да ви кажа, че това в тик ток където персонала на болниците играе и пее и болниците са празни е истина. Повече хора са умрели от това да не ги приемат в болница въпреки че имат други сериозни заболявания от тези заразилите се с "лошия" грип. Хиляди са тези приети в болниците със странични ефекти от ваксините, в картоните си им пише "страничен ефект от ваксината" но не знам за такива случаи в България, явно няма странични ефекти тука. За мен това е експириментален медикамент, който не трябва да се приема! Това е мнението ми на кратко за цирка ...
Няма как да не е истина вируса, защото аз го боледувах и знам. Знам как бях преди него имах положителен тест знам как съм след него. Знам за починали хора без заболявания, знам за роднини, които са били в болница, знам за приятели като мен не могат да се оправят над 5-6 месеца от пост-Ковид.
За сега знам за хора получили странични ефекти от ваксината, но на такива дето да пише страничен ефект от ваксината не знам..
И аз така мислех като теб. Всеки ден на работа с клиенти работех и без маска и то в пика и си викам къв е тоя коронавирус уж много заразен, по телевизията дават болници това онова, пък ние тука с клиентите всеки ден без маски без дистанция и то в продължение на година.. И накрая както казах с затворено помещение с контактен това става четвъртък той рабира, че е болен, аз петък вече и аз бях дал положителен тест и от събота ми почнаха симптомите. Зачудих се как ще го изкарам, но не беше тежко.. както и да е мислих, че всичко е минало.. е да, ама не. Точно тогава запона всичко :D
Така че не мисля, че е обикновен вирус.. все пак не е чума, но не е и грипче.
Както казах има хора, които нямат проблеми здрави, прави карат ковид и след това получават автоимунно заболяване. Иди кажи на тях, че е лъжа.
А кое е по-опасно ваксината или вируса не знам и аз това все още се чудя, но вируса е опасен.
 
А кое е по-опасно ваксината или вируса не знам и аз това все още се чудя, но вируса е опасен
Колко коронавируси си изкарал без да знаеш, без да се тестваш и без да си бил ваксиниран и идея си нямаш ...
 
Прави се Т клетъчен имунитет, но дори той да е отрицателен може да има памет както казвате и това единствено се разбира от биопсия на лимфен възел. Тоест ако имате клетъчен имунитет значи имате защита, ако нямате клетъчен имунитет не се знае - трябва биопсия на лимфен възел, което никой няма да направи, нито вие ще искате.
Освен това не се знае май още колко клетъчен имунитет и антитела ти трябват, за да си защитет и затова масово предписват да се ваксинираш без значение от антитела, Т клетъчен или каквото и да било след 3-6 месеца казват ваксина.
Аз лично съм пуснал Т клетъчен, който чакам по-точно е квантиферонов тест (не знам колко е точен).
Така че каквото и да правите сигурно ще ви кажат ваксинирайте се.
Проблема е след години дали няма да има странични ефекти - чел съм за този spike prot. който се насъбира с времето и образува тромби след 3-5 години и хората ще получават инсулт, инфаркт и какви ли не други теории.
Кое е вярно и аз не мога да преценя. Относно предишни ваксини например ако вземем за сФинскиА грип през 2009г. и дето се боцкаха после към 2011-2012г. казаха че има странични ефекти и признаха, че риска се увеличава от 3-5 пъти, после казаха, че са много малко случаите казаха от 60млн само 1300, но пък 11 държави са подали жалби, което за толкова малко случая едва ли щяха да го направят пада се по 100 случая на държава..
Така че много информация опитвам се да отсея правилната и да взема правилно решение и аз, но не мога
Нищо точно няма в тази история. Пак казвам, че е много вероятно да се изреди цялата гръцка азбука. По-лошото за което се съмнявам е, че може да изтърват нещата от контрол и дано не съм прав. А и се съмнявам, че имат контрол вече. И да имат, не е пълен. Имам чувството, че отвориха Кутията на Пандора и не са съвсем наясно какво следва.

Сам по себе си вируса може и да е за добро. В такъв смисъл, че който го преодолее може да стане по-добър човек.

Но този път искам да подчертая, никой да не се води по думите ми, защото от известно време съм поел линия да не давам съвети на никого за нищо, всеки трябва сам да си прецени.

Освен, че виждам зомбита по улиците, в петък станах свидетел на следната реплика от една на външен вид нормално изглеждаща жена - с един високомерен тон, абе направо изтрещял каза на някакъв мъж "аз съм ваксинирана бе, няма да дишам един въздух с тия".
Вчера 08.08 имаше времеви диапазон на преподреждане на приоритетите и малък катарзис.
 
От февруари месец съм с Астра, нормални странични ефекти: 1-2 дни малко отпаднал, еднократно 37,5 темп и то сам при първата доза. При втората нищо. При родителите ми (62 и 66 годишни) и при баб ми (82 г.) минаха без температура, само с леки неразположения.
 
Затова ми се изкаше първо да се стабилизирам малко, но тя вълната идва няма да ме чака...
Няма ли да е яко да се "ваксинираш" и да те тресне Делта+++++++ варианта, който "ваксината" вече не го лови :) Наистина ли очакваш тази "ваксина" да те спаси от бъдещите корони, грипове, или най-общо казано зимни болести? Ако не си на 80+, значи очакваш да живееш още някое и друго десетилетие - предостатъчно време да се появи конски, жабешки, бръмбарски или какъвто и да е вирус, който в даден момент ще те тресне. Тия неща се случваха всяка година и преди 2020, само дето преди 2020 не бяха класифицирани като най-опасната болест на планетата. Искам да кажа, дори хипотетично да се спасиш този сезон, то още на следващия може да си отново на легло.

Относно проблемите дето наричаш пост-Ковид, спомни си какви странности са ти се появявали и преди. Не е нетипично. Аз например може би всяка година по веднъж получавам нещо на ръцете, където кожата се бели и изглежда неприятно. Също така редовно имам разни кожни проблеми - всякакви пришки, зачервявания... повече когато времето е между топло и студено, но дори и в момента имам малко такива неща. Една година пък ей така от нищото ми дойде това фациалис, дето половината лице се парализира. Болки по разни кокали също, както и нетърпимост в мускулите, но тия неща определено са от обездвижване и отшумяват при раздвижване. Имах трудно дишане години наред, често съпътствано с образуването на гнусотии в гърлото и предполагам в дробовете. Този проблем ми се засилва от мръсен въздух, но е от толкова отдавна, че ако ми се появи не ме изненадва толкова. Споделяли са ми за сърцетуп.... и на мен ми се е случвало, но не толкова често. Въобще, палитрата от натрапчиви дребни болежки мисля че е нормална.

Искам да кажа, че ако се замислиш, ще си спомниш за доста такива странни болежки, за които не знаеш от къде са се появили. А зависи на колко години са, доколкото знам някъде от 40 натам съвсем естествено започват да се появяват такива неща едно по едно. Но в най-добрия случай с повечко читава храна, спорт и по-малко ядове, проблеми от този сорт трябва да се минимизират.
 
С цялото ми уважение към автора на темата, но тя (темата) спокойно можеше да бъде озаглавена и "хипохондрик съм, обръщайте ми внимание". :)

Момче, излез от матрицата. Фокусирай се върху по-важни и приятни неща, а не върху болести. Така или иначе ще умреш някой ден, защо да го правиш всеки ден?

Иначе, на въпроса ти отговаря ей тази статия, идваща от Израел - Меката на кови-пропагандата.

Не знам как си с английския, но ти превеждам основното, пък ти си прави алгебрата и геометрията:

Nearly 40% of new COVID patients were vaccinated - compared to just 1% who had been infected previously.​

"Близо 40% от новите пациенти с ковид СА били ваксинирани, спрямо само 1% от хората, които са били инфектирани преди това."

 
Това дето му викат пост кови, е това дето преди това му викаха пост травматичен стрес. Пост травматичния стрес, от своя страна, води до така наречените паник атаки. Паник атаките симулират различни видове медицински състояния - задух, сърцебиене, болки в областта на гърдите и тн. Имаш чувството, че ще умреш всеки момент. Това в комбинация с токсикацията, за която стана въпрос по-горе, води до така наречения пост кови синдром. Всичкото това се знае от 100 години, ама трябва някой да чете, не сляпо да вярва на телевизора.

Лекува се със спорт, правилно хранене и правилно мислене, както също стана въпрос вече.
 
На братчеда шефа му си направил Астра и ся не му ставал к**а. Вика няма да си слагам втората игла. Така, че умната.
 
На братчеда шефа му си направил Астра и ся не му ставал к**а. Вика няма да си слагам втората игла. Така, че умната.

Само заради тея слухове не бих си сложил, ебати ужаса. То това ако му вземеш на един мъж, за какво да живее...
 

Горе