Когато има пандемия от заразна болест, налично е някакво решение, а част от хората отказват да го приемат и вместо това претоварват здравната система и сеят заразата сред най-уязвимите групи, е нормално да има санкции. Това не са репресии, въпреки че си чел във фейса, че е така. Плащането на данъци също е гадно, но санкционирането за данъчни измами не е репресия. Глобите за нарушения при движение по пътищата също не са репресия. Ето какво казва Линкълн за смисъла от това да има държава, вместо всеки да е сам за себе си:
Добре, приемам че до някъде е така и си прав. Първо обаче, ваксинацията не е решение за ограничаване на заразата, защото просто се доказва, че ваксиниринате също разнасят, просто прекарват сравнително по-леко вируса. В това няма нищо лошо, който желае да се ваксинира. Който не иска, негов проблем когато евентуално се зарази и евентуално се стигне до болница. Не съм чел нищо във фейса
обаче това да виждаш, че ваксините не ограничават разпространението и да караш хората да се ваксинират е меко казано нелепо. Тук не говорим за смъртност и тн, а за ограничаване на разпространението.
Относно данъците, брат ми, не само че е гадно, но и си кражба до някаква степен. Съгласен съм да плащам 50% данък ако получавам адекватни неща в замяна от страна на държавата. Под адекватни неща имам в предвид: здравеопазване, образование, инфраструктура и тн. В случая, нито здравеопазването е като хората, нито образованието, а да не говорим за инфраструктурата. Та брат мееее, не само че е гадно, но си е и кражба. Тия така наречените политици си крадат тези пари и не им пука за теб, нито за мен. Кое точно е данъчна измама? Да разкешиш 200 палки от бития кон и да не платиш данък? Защо да е измама. Кажи ми едно нещо, с което държавата ми е помогнала да изкарам тия 200 палки. Нито ме е научила да купувам, нито ми е казала "брат ми купи си биткойн и ще станеш богат", абсолютно нищо. Може и да греша, поправи ме обаче с аргументи, а не неща от сорта на "ти си фанатик, ти си крипто маниак, ти си крипто анархист" и всякакви такива тъпотии и небивалици.
ПС:
нека държавата не решава кое е по-добре за мен, защото реално държавата не знае какво искам и какви са моите цели и идеали. Относно цитата на Линкълн. Меко казано е доказано през вековете ако щеш, че политиците са корумпирани майнуми, защитаващи чужди интереси, а не тези а хората, които са ги избрали.
Та нека държавата не решава кое е по-добре за мен.