Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

  • Да

  • Не съм, но ще се ваксинирам

  • Не съм и няма да се ваксинирам

  • Още не съм решил


Резултатите ще са видими само след гласуване.
Ако ми покажеш, че си доктор или близко образование, което може да се изказва спрямо рецепти.
Айде отново. Всеки път когато поискам лесна информация от вас, се дърпате като ощипани булки.

Ти тея рецепти / листовки от лекарствата като ги четеш, нали трябва да ти дам и здравен картон, за да знаеш състоянието на човека, който ги пие. Абе как така с кой акъл, изобщо си мислиш, че може да си адекватен за такива неща?
Ще се изненадаш колко лесно е, дори не се изисква вишо. Взимаш името на антибиотика, да кажем той се казва Азитромицин. Пишеш това име в Гугъл. Излизат ти резултати, цъкаш на първия:


Скролваш, скролваш, докато намериш нещо за нежелани реакции. Малко под средата на страницата се намира това:

При лечение с азитромицин са възможни следните нежелани лекарствени реакции:

Много чести
(срещат се при повече от 1 на всеки 10 приемали продукта) - коремна болка, гадене, диария, повишено образувана на газове и подуване на корема.

Чести (срещат се поне при 1 на всеки 100 и при по-малко от 1 от всеки 10 приемали продукта) - глухота, повръщане, лошо храносмилане, умора, ставни болки, обрив, сърбеж, безапетитие, анорексия, замаяност, главоболие, изтръпване на ръцете и краката, промяна във вкуса, нарушено виждане, намален брой лимфоцити (вид бели кръвни клетки), повишен брой еозинофили (вид бели кръвни клетки), намалено ниво на бикарбонат в кръвта.

Нечести...

Редки...

С неизвестна честота...

Виждаш ли, те хората са ти го написали. Има и още:

4. Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки, че не всеки ги получава.
Обърнете се към Вашия лекар веднага, ако се появят:

- внезапно хриптене, трудно дишане, оток по клепачите, лицето или устните, обрив и сърбеж (особено по цялото тяло);
- тежка или продължителна диария, която съдържа кръв или слуз по време на лечението или след неговото прекратяване, тъй като това може да е проява на сериозно възпаление на червата;
- тежък кожен обрив, придружен със зачервяване и образуване на люспи и мехури;
- бързи или неравномерни сърдечни удари;
- ниско кръвно налягане;
- сериозни кожни реакции

Ей, много трудно. Ядрена физика.
 
Браво, Бътера откри, че антибиотиците имат странични реакции и нежелани ефекти. Сега какво? Всички доктори са олигофрени като теб а, и морят пациентите си, защото не са се сетили? В целият свят по един и същи начин действат, тровят си пациентите... Как изобщо ходите, без да ви пада главата от раменете не знам. На Галин го казах, ковида си следва обичайния ход на събитията - много лека температура, едва забележима, кашлица, след няколко дни отива на хрипове, сатурацията пада, отиваш в болница, и вече трябва да лекуват ковид пневмония, искаш, не искаш - с антибиотици. При влошаване дробовете отказват, и ги пускат на машина, и там каквото стане. И това е по целият свят, като не лекуват с едни и същи медикаменти навсякъде. Ако тровеха всички, нямаше хода на събитията да е такъв, но даже да си помисля това, което ти си убеден, че е така, ми е достатъчно, да си представя какво дребно човече си. За да фитнеш конспирацийката ти, всички доктори и медици са убийци и некадърни. Без мангърката, нищо че той предписва същите антибиотици като не го дават камерите.

@Doctor_BG Жалко, че не пише повече, не съм го виждал от много време, може да обясни от първо лице какво става с Ковид.
 
Последно редактирано:
Римайнде, знам я тая игра. Много е вкусна, услажда се, "апетита идва с яденето", както се казва. Играта "Да къртиш невежите". Тва е феноменално изобретение, разрастнало се яко през последните..колко, 20-30 години? Фактчукаритетската игра за хора с достатъчно мозък, "свирепо настроение" и желание да са на страната на силата и успеха.

Тука не са невежи, обаче, и не поглъщат безкритично всяка "конспирация". Но ти я играй играта, щом те кефи.:)

Аз ти казвам, че ще става все по-лудо и все по-лудо. Тая година, следващата.. Дори с всеки изминал месец, даже седмица. Но тва не трябва да ти разваля играта де, тя се играе за кеф. Така че винаги може да отдадеш квото и да е събитие на квото си искаш. Това не променя грам същината на нещата. А тя е, че всичко се прави по план и "събитията" и "подробностите" имат смисъл единствено като стъпки, елементи от тоя план. Всичко върви по "ток и жица".

Но ти си играй играта, тя е за кеф.:)
---
Е проблема е, че ги коментираш с Нанди и другите обичайни. тя шерваше http://www.budnaera.com/201402/14050135.html .
Супер са буднаера, мерси, че даваш линка. Там е почти всичко основно и важно. За втори път някой дава линк и ги посещавам, идеални са.

А самата нандибанди е направо върха, тя ми е любимка. Съчетава възхитителни качества и ако не беше тя, вероятно щях да съм се изнесъл от тук преди време.
---
пс: Римайнде, най-хубавото ще е, ако ти си прав, а тук масово грешим. Така, след като глобално "се справят" с неваксаните, вие останалите ще живеете един добър живот в един хубав свят. Дано стане и да сте доволни.:)
Нека видим как ще се развият нещата? Тая година, следващата.. Нека видим. Нямам никакви аргументи:)
 
twogxc6965b81.jpg

:)
Нанди, имаш ли огънче да попушим неваксани?:)
 
Е 20 процента от населението на Земята малко ли е?
Не е малко - нищожно е! на фона на броя на хората, на които е отказана медицинска помощ, заради една умишлено създавана истерия.

Наистина ли не те притеснява фактът, че първата "мярка" срещу грипа е спиране на плановите операции??? С тая безумна разпоредба се рискува живота и здравето на много повече хора. Разбираш ли колко е идиотско всичко? Плановите операции не са естетични операции, или не само. При един голям процент от планираните интервенции се налага премахване на тумори, при други е нужна спешна операция на сърце, стомах или друг вътрешен орган, па дори и крайник да е - пак е неотложно решение на един сериозен медицински проблем.

И ти ще ми кажеш, че заради 1000 положителни теста на 100 000 население (което не означава БОЛНИ хора, а просто положителни тестове, които са по начало със съмнителен диагностичен метод), трябва да се лишават наистина болни хора от лечение?! Не виждаш ли малоумието в целия цирк?? Толкова сме загрижени за здравето на хората, че първото, което правим, е да ги лишим от адекватна медицинска помощ. После се, чудите що не вярваме сляпо на "медицината", "науката" и правителствата... Щото виждаме колко е неадекватно всичко.
@Doctor_BG Жалко, че не пише повече, не съм го виждал от много време, може да обясни от първо лице какво става с Ковид.
Сакън!!! Само тоя високомерен гъз не ми го привиквай в темата. Той е от най-жалките клакьорКи на директивата.

Само да ти кажа, че гастроентеролог има същата експертна тежест, когато коментира инфекциозни респираторни заболявания, каквато има наш Асенчо по медицинските въпроси като цяло. Даже много по-малка, щото Асенчо си е напраавил труда да чуе истинските експерти, а не да папагалства като тоя палячо, дето се е натруфил с титлата "доктор" като циганка с пайети.
 
Е го и тва пиянде. Преди дни беше официално съобщено, че няма вариант "Делтакрон", а става въпрос за замърсена секвенирана проба на Омикрон. Той обаче е бил на няколко чашки, когато са го съобщили и не е разбрал. Блещи си ги с гъза, като цялата латернаджийска кохорта по медиите. Капацитети!

 
Само да ти кажа, че гастроентеролог има същата експертна тежест, когато коментира инфекциозни респираторни заболявания, каквато има наш Асенчо по медицинските въпроси като цяло. Даже много по-малка, щото Асенчо си е напраавил труда да чуе истинските експерти, а не да папагалства като тоя палячо, дето се е натруфил с титлата "доктор" като циганка с пайети.
Виж колко са елементарни сектантите. Ръчнеш ги за нещо, на което не могат, или не им е удобно да отговорят, и веднага ти рецитират мантрата с експертите и науката. Медиите не само им хвърлят празни числа за да ги държат постоянно в страх, а и са ги научили как да отговарят на всички въпроси, които някой може да им зададе, или дори самите те могат да си зададат. Така че Noke е напълно прав за разликата между сектант и нормален човек - разликата е в отделената енергия да се анализира и сглоби реалността.

Проблема обаче не е само и единствено медицински, противно на очакванията на въпросните сектанти. Респираторните заболявания са само част от цялата схема, която част дори може да не се разглежда въобще. Пак припомням, че Австралия се превърна в Алкатрас не защото са им се препълнили болниците с кихащи озита. За да се види по-голямата картина не трябва да си имунолог или да познаваш такъв. Трябва на първо време да не се разделяш с логиката си. Само това е достатъчно като за начало, наистина! Схемата е достатъчно абсурдна за да може всеки с базова логика да види колко не са наред нещата. След това не пречи малко разбиране по различни теми - история, психология, финанси, политика, съвсем мъничко математика и вероятности... И пак казвам, не трябва да си експерт в нищо за да видиш как стоят нещата, просто трябва да използваш логиката си по предназначение.
 
Е го и тва пиянде. Преди дни беше официално съобщено, че няма вариант "Делтакрон", а става въпрос за замърсена секвенирана проба на Омикрон. Той обаче е бил на няколко чашки, когато са го съобщили и не е разбрал. Блещи си ги с гъза, като цялата латернаджийска кохорта по медиите. Капацитети!

Недей така, той просто следва съветите си за защита от Куронавирос:

 
Недей така, той просто следва съветите си за защита от Куронавирос:
Те и Славчев и Партито ги следват, затва са железни до момента. Подозирам, че и Етера a.k.a. "Мишо алпаката" не е заклет трезвеник, затова е толкова смел.

Биярката явно е слаба бира, щото вируста го обезвреди и сега не може да се "имунизира". Тедката бадява се боде само. Той на една страница от темата си обръщаше дамаджана розе.

Аз лично се чувствам леко застрашена.. :rolleyes:
 
Те и Славчев и Партито ги следват, затва са железни до момента. Подозирам, че и Етера a.k.a. "Мишо алпаката" не е заклет трезвеник, затова е толкова смел.

Биярката явно е слаба бира, щото вируста го обезвреди и сега не може да се "имунизира". Тедката бадява се боде само. Той на една страница от темата си обръщаше дамаджана розе.

Аз лично се чувствам леко застрашена.. :rolleyes:

Както съм казвал, имунизирам се само в събота с розе и мезета. Обаче, от няколко месеца спрях и това, че имам някои спортни цели за достигане на предпенсионна възраст .... и какво се случи... докопаме чумичката :) Е, нищо не разбрах, ама поне се сдобих със зелен сертификат, който така или иначе не съм ползвал никъде все още :) Та, искам да кажа, Кантарджийката знае какво говори, щото май, май, има резон в тая работа. :)
 
Всички доктори са олигофрени като теб а, и морят пациентите си, защото не са се сетили? В целият свят по един и същи начин действат, тровят си пациентите...
Значи твърдиш едва ли не, че всеки доктор и всеки пациент спазват пиенето на антибиотици правилно. И въпреки това само като напишеш "ковид антибиотици" в Гугъл излизат подобни резултати:

7% от болните от COVID имат нужда от антибиотик, но 75% са взeмали такъв
Пием 10 пъти повече антибиотици при COVID-19

Не само това, а дори и тези "светила" на които ти вярваш, като този пияница по-горе, са тръгнали да правят подписка срещу масовото изписване на антибиотици за домашно лечение:

Светила в медицината и науката с подписка срещу лекуването на Ковид-19 с антибиотици

За едно нещо съм съгласен, че Кантарджийката е светило. Като си пийне от превантивната ракийка и очичките му светват.

На Галин го казах, ковида си следва обичайния ход на събитията - много лека температура, едва забележима, кашлица, след няколко дни отива на хрипове, сатурацията пада, отиваш в болница, и вече трябва да лекуват ковид пневмония, искаш, не искаш - с антибиотици. При влошаване дробовете отказват, и ги пускат на машина, и там каквото стане. И това е по целият свят, като не лекуват с едни и същи медикаменти навсякъде.
Значи аз не разбирам нищо от медицина, а ти ми описваш целия ход на събитията. Що, ти лекар ли си? Или така са ти го казали по телевизията... май това ще е. Истината е, че и ти хал хабер си нямаш какво точно се случва в болниците и кой доктор как третира клиентите си. Някои от болниците и преди 2020 приличаха повече на концлагери, а ти ся си въобразяваш, че е станала някаква розова магия и цялото медицинско съсловие е впрегнало духа на героите на Брус Уилис, и са тръгнали да спасяват света от световната напаст. Разбери, че има колосална разлика между начина по който ти изглежда нещо на телевизора, и както е в действителност.
 
Те и Славчев и Партито ги следват, затва са железни до момента. Подозирам, че и Етера a.k.a. "Мишо алпаката" не е заклет трезвеник, затова е толкова смел.

Биярката явно е слаба бира, щото вируста го обезвреди и сега не може да се "имунизира". Тедката бадява се боде само. Той на една страница от темата си обръщаше дамаджана розе.

Аз лично се чувствам леко застрашена.. :rolleyes:
Между другото аз точно на нова година се разболях, ама ковид ли е, грип ли е не направих разлика. 2 дена лека температура и кашлица, трети ден сополи и до там. После имах 2 дена работа навън, че беше хубаво времето и пак се разболях :D Ама само кашлица и тя мина вече. Така че не е страшно да си болен :)
 
Дискредитираният учен, който се позовава на точни данни и си посочва източниците, за разлика от клакьорската клика от математици, гастроентеролози, факт-чекъри:

 
Между другото аз точно на нова година се разболях, ама ковид ли е, грип ли е не направих разлика. 2 дена лека температура и кашлица, трети ден сополи и до там. После имах 2 дена работа навън, че беше хубаво времето и пак се разболях :D Ама само кашлица и тя мина вече. Така че не е страшно да си болен :)
Не знам, ама в последно време изведнъж станаха положителни и доволна бройка хора, които аз знам.

- Една приятелка, ама тя беше положителна преди Коледа
- Друга приятелка, в момента положителна
- Дъщерята на горната, в момента положителна, която 2 дена преди това се боцна за да получи зелено чудо
- Друга приятелка, в момента положителна, която в края на 2020 беше положителна
- Майката на горната, в момента положителна, която в края на 2020 беше положителна също

С три от тези си комуникирам почти всеки ден, което значи, че общо взето ми знаят отношението към куроната. И пак ми прави впечатление, че го имат този вътрешен страх, изкарват го по-страшно, отколкото е. Малко температурка и търчат веднага да се тестват, вадят хаповете, това къде мери кислорода... който с каквото разполага. Първата много забавна - говорим си по телефона докато ми обяснява как се била задъхвала, слушам я как говори и просто нищо й няма. Как й изтече домашния арест и ай в Мегамито на 31 Дек за новата година.
 
в момента положителна, която 2 дена преди това се боцна за да получи зелено чудо
Същата работа с моята приятелка в ЮК. Сложила бустер преди Коледа и дала положителен тест 2 дена по-късно. Айде в изолация за празниците - честито! Майка ѝ и баща ѝ, които се бодоха лятото, изкараха тежък ковид - дълго лечение + последващо в санаториум. Баси келепира от графена..
 
Проф. Ботев беше казал нещо за антибиотиците..

 
Подозирам, че и Етера a.k.a. "Мишо алпаката" не е заклет трезвеник, затова е толкова смел.
Нищо от смелостта ми не си видяла.. Домъква се Били Гей с Мелинда на частното ми парти - пиян, надрусан. Вика: кво стаа маняци, боцкаме ли са, променяме ли генчето, хахааа. Викам кво?! Бой, Удри, шамари, пестници.. Мелинда ме дърпа, остави го моля ти са, вика, той си е пийнал. После ми пише: благодаря ти, че ми показа какъв мухльо е.
И се разведоха.

Иначе, от далечните ексцесии с пуберитетското ми пиянство, употребявам по бира 4-5 пъти годишно. Привърженик съм и на идеята и практиката, че у тялото има много по-ценни неизползвани ресурси, които, оставени максимално на мира от лоши външни въздействия, дават много по-качествени мисли/чувства. А опиатите развалят работата и дават фалшиви и некачествени заместители, като сливи за смет.

Но аз съм си малко по-прост, де. И ако реша да се напия, го правя с тия два алкохола:
1. Мисля си, след като всичко (Вселената) било произлязло от една точка, а тя откъде е произлязла? Според съвременни теории - от друга Вселена. Ок - а тя? От друга... Никога не можеш да му хванеш началото, щото "а преди него?". Няма начало: 100% факт.
2. Хипотетично, да речем съм безсмъртен, качвам се на космически кораб с безкрайно гориво и пътувам, докъде стигам? Не може да има край, щото после кво има? В смисъл: 100%факт. Ей сега, в момента, пространството и времето са 100% безкрайни. Проверено!

И с комбинацията от тия двете, осмислени спрямо моето материално, телесно, временно положение и мижави мисли, успешно си отнасям главата. Но иначе, освен ефекта, не ме кефи вкуса на винОто и рикията. В противен случай сигурно щях да си поркам:)
(Добре насложих към вече изградения си ативакш-крейзи-профил:) Мишо Околийски, гледай, досие прави да ме знаеш. Гледай, Мишко. Нали си бг психолога на сзо, дето ще озаптява психиатрично антивакшите?;):) )
-----
пс: Таман викам "абе къде е Ноке бе?!", че той вчера така се разписа. Пръстите са му посинели и е почивал. Сега се появил. Опрайха ли се пръстите?:)
 

Горе