Слагам цитати от фейсбук групите
"Здравейте,много съм притеснена,дъщеря ми е много зле с двустранна пневмония,до вчера ми казваха че е добре,днес научих,че се влошила много и са я приспали на кислород имала е и висока температура.
Кажете ми има ли шанс да се оправи,доктора ми каза,че е в много тежко състояние.
Някой бил ли си е ампула която може да го спаси?
Не помня как се казваше ампулата,доста е скъпа и ще настоявам да и я бият,нямам избор.Ампула ремдесивир,няма я никъде в Европа от два месеца,някой знае ли къде мога да намеря?"
Здравейте. Изкарах ковид ноември. Едвам ме спасиха. Лежах в болница, оживях благодарение на ремдесивир, освен няколкото вида антибиотици и кортикостероиди. Имах сатурация 60… Но досега ме болят белите дробове и като се закашлям имам онази кашлица от пневмонията макар и в по-лека степен, говоря дори за кихане е онава дълбоко чудо. Умората е до ден днешен. Изведнъж през деня ми падат батвриите. Както и да е. Притеснява ме болката в гърдите и кашлицата. Някой има ли такъв проблем? Лекарите ми казаха, че било нормално и дълго ще ме боли. Но мисля да ходя да ме видят. Отделно качих бая килограми…
Имам колебание дали да се снимам на скенер или ЯМР. Някой с подобен опит? Като цяло как се възстановявате след толкова тежко изкарване?
Скенер! Един от най - добрите е в св. Иван Рилски. И да, помислете за ваксина, моята пулмоложка каза - само Пфайзер. Пфайзер, Пфайзер!
Цитирам я дословно.
Правете дихателни упражнения, и раздвижване . Сина ми на 3 пъти за малко да го изгубим. Към края на март го приеха в болница, изписаха го последния ден от април, и все още беше зле. Не можеше да ходи, и денонощно беше на кислород след това повече от 2 месеца. *******, ако искате пишете му на месинджъра.
Здравейте група. След прекаран КОВИД баща ми остана на легло. Не знам по какви причини. Вече трети месец е в къщи на легло. Единствено сяда, но не може да стане прав. Не знам какво е това чудо, здрав човек да го докара до това положение. Вече имам чувство, че никога няма да стане на крака. Ако може някакъв съвет. Благодаря предварително.
Знам за няколко човека след Ковид, които са получили автоимунни заболявания, няколко за тромб.
Знам за починали от Ковид
Знам за множество деца с мултисистемен възпалителен синдром след ковид - има група MIS-C група за взаимопомощ мултисистемен възпалителен синдром. Там може да видите и много деца как са прекарали Ковид както казват, че не боледуват.
А след ваксина:
Някой да е отключил подагра след ковид или след ковид ваксина? Аз съм с такива симптоми след ваксина - болка в ходилото при раздвижване сутрин и се усеща като да идва от палеца.
Тук случаите ще ги преразказвам, тъй като не мога да ги цитирам.:
Един случай жена след ваксината веднага получава изтръпване до 10-тия ден в който получава почти парализа и отива в болницата и я диагностицират с Гилен Баре.
Мъж след ваксината получава изглички по ръцете и крака и шум в ушите, които продължават 4 месеца
Жена след ваксина получава световъртеж, иглички по ръцете и краката - продължават 3 месеца
Жена след ваксината получава 37.1-37.5 температура и я поддържа в продължение на 5 месеца като през това време има и ускурен пулс на моменти до 180. Хормоните са разбъркани. (преди това също е имала сърцебиене леко, но никога нещо подобно, а температура е нямала)
Жена след ваксината получава ставни болки и при изследване на АНА излиза 1:3200 (нормата е 1:100), след това обаче започват да спадат и след месец са 1:100 и болките изчезват.
Мъж след боледуване на Ковид след месец слага първа доза и след още месец втора. След втората доза получава обрив и при изследване се установява автоимунно заболяване. Според лекарите е претоварена имунна система - в рамките на 3- месеца е боледувал и сложил 2 ваксини.
Има и много хора с иглички в крайници и шум в ушите, но им минава за около 1 месец най-много при по-горните хора продължава 4-5 месеца, но може и при тях да мине.
Това са всички случаи за ваксина за които знам. А за последствия от Ковид съм изброил само 5-6 от хиляди.
За сега е по-добре да се ваксинираш отколкото да караш Ковид. Дали след време ваксинираните ще страдат повече ? Не знам и аз. Според това, което се говори и виждам, вече са минали 10 месеца поне от ваксината и би трябвало до сега да е проявят странични ефекти и да се знае. Другото което е както се казва, че от много ваксини има странични ефекти както при свински грип и подобни винаги се говори за 300-1000-5000 случая на странични реакции, а ваксинираните са милиарди и за мен това не означава, че ваксината е опасна и като се знае, че е спасила хиляди или милиони животи от смърт от вируса. За мен провал на ваксина е ако хората масово получават инфаркти, инсулти, тромби, автоимунни и всякакви други сериозни, но не 300-500-5000 души. Защото ако има 5000 човека засегнати при 2.5 млрд ваксини от ковид вие сметнете какъв е процента на странични ефекти.