Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

  • Да

  • Не съм, но ще се ваксинирам

  • Не съм и няма да се ваксинирам

  • Още не съм решил


Резултатите ще са видими само след гласуване.
Добрата новина е, че от тия 27% половината не са реално вакснати. Те просто са имали необходимия им за момента сертификат. ;)
 
Който твърди, че е вярвал в науката да прочете това интервю:

 
Който твърди, че е вярвал в науката да прочете това интервю:

Много досаден сайт с отвратителни реклами.
 
Много досаден сайт с отвратителни реклами.
Не видях реклами, а сайтът е добър, защото поднася не-мейнстрийм информация. На Явор Дачков е. Преводът на интервюто е на жена му Галя - леко неизгладен, но пак е източник на информация.
 
Не видях реклами, а сайтът е добър, защото поднася не-мейнстрийм информация. На Явор Дачков е. Преводът на интервюто е на жена му Галя - леко неизгладен, но пак е източник на информация.
Отвори го през телефона и ще чистиш вируси :)
 
Понеже е петък и така се вдъхнових от темата на колегата, който продава сайт за рецепти. Стана ми едно мъчно за отминалите години и се замислих как съм искал да се занимавам с готвене.... :rolleyes:

Традиционните рецепти са скучни, и за това реших да ви предложа някои модерни рецепти с различни насекоми. Наричам го меню "не канени гости" , когато някой ти дойде на гости пък не си го канил.
И ето пример:


Чипс от насекоми за биричката 🍺

Съставки:
  • 1 чаша насекоми (мравки, скакалци или хлебарки)
  • 1 супена лъжица зехтин
  • Сол на вкус
Начин на приготвяне:

  • Предварително загрейте фурната на 180 градуса.
  • Измийте насекомите и ги изсушете добре с кърпа.
  • В една купа смесете насекомите с зехтина и солта.
  • Разпределете насекомите в един слой върху хартия за печене.
  • Печете насекомите в предварително загрятата фурна за около 10 минути, докато станат златисти и хрупкави.
  • Охладете чипсовете и сервирайте.

Ориз с щурци
Съставки
1 разбито яйце
2 супени лъжици олио
2 1/2 чаши вода
1 малка глава лук
2 супени лъжици чесън на прах
соев сос
1 чаша ориз
1 голяма чаша щурци

Подготовка
В тиган с горещото масло добавете яйцето, соевия сос, чесъна на прах и ситно нарязания лук и щурците. Когато станат златистокафяви, добавете водата. Оставете да заври. Добавете ориза. Оставете да престои 5 минути преди сервиране.

И на края за десерт -Торта от насекоми
Съставки
1/2 чаша масло
1/2 чаша мед
Голяма купа пуканки
1 чаша печени насекоми (щурци, скакалци, пчели, мравки и др.)

Подготовка
Загрейте бавно маслото и меда и разбъркайте добре. Смесете насекомите с царевичните зърна и залейте с маслото и меда и разбъркайте. Поставете тази смес върху източник и поставете във фурната за 10 минути на 350º. Нарежете на ситно и сервирайте.
 
И как е ;)
Eкстра, мерси! :)

Тва горе е последния й пост за деня... :rolleyes: сещай се как е.
Екстра си беше, що?

Ориз с щурци
Съставки
1 разбито яйце
Е, тука ме изгуби!

Ориз в комбинация с яйца или млечни продукти е най-ужасната гавра в кулинарията! :(

Аз, щото нали съм голям кулинар..., но такова нещо не бих яла. :confused:
 
1679646106378.png
 
Извинявам се за грубото изказване относно сутляша - очевидно тук всички сте фенове на тая гняс нечовешка. :)

Аз, естествено не съм критерий, щото не обичам нищо с прясно мляко - крем карамели и други бебешки следобедни закуски.

Отново: простете, господа. :)
 
Извинявам се за грубото изказване относно сутляша - очевидно тук всички сте фенове на тая гняс нечовешка. :)

Аз, естествено не съм критерий, щото не обичам нищо с прясно мляко - крем карамели и други бебешки следобедни закуски.

Отново: простете, господа. :)
И аз съм така, от малък съм се отвратил от тия "десерти". В месото е истината 😁
 

Горе