От: Вашето мнение за един онлайн магазин.
Много интересно. Всичко до тук.
Първо да кажа защо мисля, че не е коректна дискусията. Това е информация споделена между купувач и продавач. И това не е да заведеш приятел да те види дали дънките, които си харесал ти правят краката къси, а задника плосък. Това е бизнес. Хубав или лош е драма на настоящият собственик.
Второ за аргумента "ако няма време да го развива", както и "сайт потънал от наказание". На първото - въпрос на лична преценка на собственика, за втората част - силно субективно. Нека се аргументирам. Имам секс шоп и нямам време да го развивам. Стопирал съм реклами и тн, прави малко поръчки, но не го продавам. АКО ОБАЧЕ реша ще му искам цена и над тази, до която колегата си търси магазин и то въпреки малкото продажби. Защото смятам, че е брандиран. Защото има потенциал. За това не мога да приема и мнението на спай, че не се купува потенциал. Може би в общият случай е така, но на покупката на потенциал и казват и по друг начин - инвестиция.
Сега за частта с наказанията. Тук за мен нещата опират до личност. Хубаво наказали са те, въпросът е дали сядаш и плачеш или се стягаш и действаш. Разликата между можещите и просто искащите понякога е само и единствено в това.
Накрая за липсата на доставчици. Не знам от къде си, но човече, моля те! В момента организирам бизнес с над 15-20 доставчика от цялата страна. Само един е в Пловдив, но не ми пука. Имам идея, смятам че мога да го направя добре и за това ровя. Вече 20 дни си троша нервите с лелки, чичовци и мързеливи псевдо мениджъри продажби, дето не им пука дали ще имат дилър или не, защото заплатата си тече. Най-високата надценка е 20% и пак не е повод да се откажа. Ако трябва и през 5-10% ще движа, но да тръгне и набере скорост. После ще си имаме с доставчиците съвсем различен разговор, когато зад гърба си имам обеми. До тогава ще е тяхното.
А, да! Да не забравя! Имам стоки, пуснал съм дилърска програма, никой не ме е контактнал да пита. Вярно, не съм дигнал шум до небесата ама все пак я има обявена и я гледат. Тия дето питат им се иска да купят 1бр артикул и да хванат ако може поне 30% отстъпка. Няма как да стане.
Не знам, уж предприемачески форум, а толкова често попадам на теми свързани с работа, от хора търсещи а-б-в стъпките - "Как се смята ДДС?", "Ама кажете честно вярно ли ми трябва фирма?!" и подобни. Не искам да те порицавам, а да те посоча с пръст, да те накарам да се замислиш дали наистина не можеш да намериш контактите, какво и къде грешиш и да се стегнеш. Не за друго, но ти докато жалиш колко нямаш информация другите правят пари.
Въпросът, който е по-важен е ти ще ли се присъединиш или ще продължиш да НЕизкарваш пари?!