От: От: Вашите програми
разбрах най-сетне, че се печели от реферал линкове, а не от продажба на продукти.
В същност е точно обратното.
Ако под "реферал линкове" разбираш линкове към
афилиейт програми като тези от блога ми, мога да заявя, че от такива не съм спечелил нищо (с малки изключения -
ReferForex и Bidvertiser, от които имам около 15 долара; друго изключение са тези афилиейт програми, които плащат по $1 само за регистрация (плюс процент от продажбите разбира се) - GenBucks,
CrocMint и отскоро
CashBurners плащат по $1 на реферал - от регистриралите се през моите линкове никой не е направил комисионни до момента). Много малка част от регистриралите се правят някакви продажби - афилиейт маркетинга не е за всеки (и затова не можеш да разчиташ на сериозни приходи, рекламирайки афилиейт програми). Сериозни пари се вадят от рекламиране на продукти (което ти наричаш "продажба на продукти" - в същност нищо не продаваш; продава офшорната фирма, която ти плаща комисионните).
А аз си мислех вече, че съм супер некадърник щом за 3 месеца съм им докарал на Amazon близо 4000 клика по банерите, а никой нищо не си е купил.
Поне ще спя спокойно тази нощ
Това за Amazon е напълно нормално. Не ми е известно някой да е спечелил сериозни пари от Amazon освен собствениците му.
Намирането на афилиейт програма и продукти, които се продават добре (и няма твърде много конкуренция в нишата!) е най-важната задача на всеки, който се занимава с афилиейт маркетинг. Обикновено се препоръчва на начинаещите да не избират твърде конкурентна ниша - напр. за отслабване или уголемяване на някои органи.
печели се ако се бачка
Добра формулировка
каква е разликата между реферален и афилиейт линк за мен е едно също
В повечето случаи под "реферален линк" се има предвид на линк като тези от
секцията на форума с проверените афилиейт програми, а под "афилиейт линк" - линк към сайт, където се продават някакви хапчета (в първия случай печелиш когато този, който се е регистрирал през рефералния линк направи продажба, а във втория - когато ти направиш продажбата; обикновено е по-доходно второто - по-горе обясних защо).