Re: От: Вашите програми
Ще се опитам и аз да отговоря на въпросите ти, по възможност подробно.
Brad1985 желае по-опитните тук да му кажат кои афилиейт програми използват
Опитни и неопитни, всички използваме едни и същи афилиейт програми. Някои от големите афилиейт мрежи не са в
списъка на форума, но не виждам как информация, че някой изкарва добри пари от
Commission Junction (или подобна голяма мрежа) би била полезна по някакъв начин. Освен ако не ти кажат, кой точно продукт/оферта конвертира добре, което много ме съмнява, защото никой не желае излишна конкуренция.
тук в форума са написани проверените афилиейт програми и според мене това ще да рече че хората са ги ползвали и са печелили от тях.
Абсолютно си прав. Не само че хората са печелили и печелят от тях, но и получават заработените пари навреме. Тоест на тези афилиейт програми може да се има абсолютно доверие, че няма да забягнат с парите ти.
Сега наистина че донякъде подкрепям въпроса на brad1985 тъй като няма актуална информация за печалби
Предполагам, че хората не искат да се набиват на очи излишно. Най-лесно е да попиташ афилиейт менажера си колко пари печелят останалите и той ще ти даде някаква ориентировъчна информация.
такива които отиват в графа scam макар че са едни от най-известните, примерно Genbucks който уж плаща ама щял да се мести и т.н.
От личния си опит с GenBucks в никакъв случай не бих ги сложил в графа scam. Не са затворили по собствено желание, но останаха изрядни с плащанията, дори когато сайта беше отдавна затворен. Надявам в бъдеще отново да имам възможност да работя с тях.
Не знам според мене е разумно да се направи някаква тема само от печелищите в бранша , да стане важна и там да се пише актуална информация относно случващото се в Афилиейт света ако мога така да го нарека
Препоръчаните програми в този форум са печеливши. Всяка реномирана афилиейт програма е печеливша. Което не означава, че всеки може да прави пари от афилиейт маркетинг. В крайна сметка всичко опира до познания. Всяка афилиейт програма предоставя актуална информация с нови продукти, оферти, промоции, технически съвети и т.н. Достатъчно е да се логваш от време на време или да си четеш електронната поща.
happyslacker публикува от време на време такава информация във форума.
така всеки тръгнал по пътя да използва този вид онлайн бизнес да е на ясно да ли си заслужава да използва тази или онази програма, дали конкуренцията е прекалено силна и какво ново предлагат гореспоменатите програми.
Всички реномирани афилиейт програми си заслужат, ако можеш да докарваш таргетиран трафик към някой от продуктите им. Няма универсална ниша, в която всички печелят, няма универсални продукти, които гарантират бързи продажби. Всичко зависи от възможността ти да генерираш качествен трафик към оферти.
Силна конкуренция е субективно понятие. Всеки сам си преценява за какви ключови думи може да се пребори, а понякога е въпрос и на късмет да се класираш изненадващо напред или просто да откриеш ключови думи, които конвертират добре и нямат голяма конкуренция.
Форума дава ценна инфорамция за теоритическата част относно що е то афилиейт и методи за популяризация на сайтовете ни SEO и други методи но пък за самите програми пише много малко
Най-ценното което можеш да научиш от този форум е, че съществуват афилиейт програми, чрез които можеш да продаваш продукти срещу комисионна. Дори ти се дават примерни афилиейт програми, които плащат и са коректни към афилиейтите си.
Каква информация те интересува покрай афилиейт програмите, която не можеш да намериш на техните официални сайтове?
Ако се погледне психологически върху форума , лидерите тук се ядосват когато някой публикува тема "колко пари изкарвате от афилиейт" да естествено нормално е да не се отговори на подобен въпрос кой колко изкарва си е негов проблем
Не мисля, че някой се ядосва, просто е нормално хората да не искат да се набиват на очи и да подминават подобни въпроси. Все едно някой непознат да те пита каква заплата получаваш. След време научваш, на кого можеш да имаш доверие и просто вземаш думата му за чиста монета. Ако
Блинки ми каже нещо, нямам нужда от screenshot, разбира ме се с една дума. Примерно.
но пък погледнато от друга страна хората се интересуват заслужава ли си смисъл защото нещата отиват малко ала тип bux историите , там всеки един сайт преминава към ниво измама в един момент
От около година съм тук и досега не е имало случай препоръчана афилиейт програма да прави мизерии. Който е запознат, знае, че GenBucks не са изключение. Бих го определил по-скоро като нещастно стечение на обстоятелствата, въпреки че много афилиейти (включително и аз) останахме разочаровани до известна степен.
Та като заключение искам да напиша че макар и досадно по някакъв начин трябва да се обяснява да ли с много работа (под работа аз разбирам често актуализиране на сайта , SEO и евентуално PPC което обаче изисква инвестиции) може да се печели някаква реална сума и кой точно ще ни я даде CrocMint ли , Genbucks ли , Cashburners ли и да се заяви вчера получих пари от , няма да се казва колко но поне да знаем правят ли се плащания , купуват ли хората или трябва да сме наистина съвършени уеб мастъри за да пожънем успех.
Да, ако имаш необходимите качества (не толкова с много работа, колкото със солидни познания и доза късмет) можеш да изкарваш добри пари с всяка една от изброените от теб афилиейт програми. Те са коректни и плащат навреме.