Вграждане на плащане през paypal за книга- e-book

picaso

New Member
Здравейте,

Надявам се някой да може да ми помогне със следната информация:

Имам онлайн магазин за книги, макар и не много популярен. За съжаление не вярвам напълно на моите програмисти и търся помощ.
Какъв е начинът да вградя плащането през Paypal в сайтът ми, през който се продават e-book книги, така че клиентът след като е попълнил формиляра, след плащането през Paypal да се върне в сайтът ми за да изтегли книгата?

Трябва ли да съм програмист за да направя това? Има ли лесен начин?

Благодаря предварително и се извинявам ако темата се повтаря.

От: Вграждане на плащане през paypal за книга- e-book

Здравейте ,
ако нямате никакви познания в програмирането бих казал, че е невъзможно да го направите сам . Сложността на интеграцията зависи от това какъв е магазина , готова платформа или писан по поръчка . Трудно биха ви отговорили конкретно колегите с тази скрмона информация . Ако желаете пратете ми името на сайта на ЛС за да погледна и да ви дам по-конкретна информация .
Поздрави .

pp.png

много е лесно , аз също продавам книги (от сайта в подписа ми виж в продукти и някоя от книгите най отдолу има бутони за плащане)

Отваряш си PayPal-a и натискаш на profile (подчертавам да натиснеш въху Profile ,а не само да сложиш мишката) - в дясно се пада - виж снимката pp.png

От там отиваш на My selling tools бутона от менюто в ляво на новия прозорец. От там от дясно ще видиш Manage my payment buttons. Даваш там и ще те изкара на страница където да избереш да редактираш вече съществуващи бутони или да си направиш нов както предполагам в твоя случай. Даваш да си направиш нов. (Create new button - в дясно се пада.)

От там нагласяш настройките: цена, име и вид на бутона, ( щом продуктите са книги му даваш Buy Now button), shipping полето го оставяш празно, такси също празно.

На Step 2: Track inventory, profit & loss (optional) оставяш настройките както са си.

На Step 3: Customize advanced features (optional) се поставят линковете къде да прати хората след успешно завършена трансакция - тоест на страница за изтегляне, или след провалена (canceled) трансакция - аз ги пращам обратно на моя сайт.

Нагласяш там каквито и други настройки искаш и му даваш CREATE BUTTON копчето долу.

После те праща на страница със Java или HTML кода, и ако не си спец по програмирането като мен, просто копираш HTML кода и най-лесно с Дрийм Уеавър го поставяш където искаш по сайта ти.

И за всяка книга си правиш нов бутон.

Също ти предлагам да си направиш и еPay бутони и те стават много лесно. Там се отива горе в услуги и от там създаване на бутон.

Дано да се оправиш, ако има нещо питай.

Какъв ти е сайта между другото?

От: От: Вграждане на плащане през paypal за книга- e-book

И за всяка книга си правиш нов бутон.

Колега , аз разбирам интеграция не по този начин , а автоматично да си генерира бутона (сума, описание ..)
Ако колегата има 1000 ....
Но да и предоставеното от теб е .. вариант .

Колега , аз разбирам интеграция не по този начин , а автоматично да си генерира бутона (сума, описание ..)

Еми не знам колко има, ако има 5 - 6 категории да речем може тогава просто да им прави дубиликати на отделните бутони и да им променя само заглавията и страниците за теглене.

Сега ще ти обясня каква е разликата между генериран и хостнат бутон. Когато генерираш бутон вътре имаш цена, url, количество и т.н. Цирка е че много ама МНОГО лесно може да се редактира формата и някой да заплати продукт за $999 като физически заплати за него $0.01 при което никой няма да се усети. Гарантирам за това.

Когато обаче бутона е хостнат такива шмекерии не минават защото само PayPal знае точната сума. Обаче хостнати бутони се правят трудно... особенно ако са 1000. Затова има едно много хитро API REST https://developer.paypal.com/ което запълва дупките.

Сега ще ти обясня каква е разликата между генериран и хостнат бутон. Когато генерираш бутон вътре имаш цена, url, количество и т.н. Цирка е че много ама МНОГО лесно може да се редактира формата и някой да заплати продукт за $999 като физически заплати за него $0.01 при което никой няма да се усети. Гарантирам за това.

Колега , съгласен съм с това което казваш , но аз нямах в предвид генерирарн бутон с 2-3 променливи (всички се досещаме за какво става на въпрос и урл-то) . Говорох за АПИ-то за директна връзка с пеймънт гейта (не съм го правил за пейпал ) , за пример при някой има cheksum header или подписване със сертификат за проверка на заявката (както при Борика) . Но стига съм спамил темата на човека . Разбрах какво имаш в предвид и да така е , ако е само един хостнат бутон .
Поздрави !

Като продадеш книгата вероятно ще искаш да предложиш и възможност за повторно изтегляне и разни други екстри с цел по-добро обслужване на клиентелата.
Ако сайтът е на WordPress има плъгини за тая работа.
Ако не е - има примерно http://www.e-junkie.com/.

Горе