leonssss
Well-Known Member
Това е подобно на моя проблем и аз съм на мнение, че ЧСИ не се интересуват какво точно запорират и взимат. От топлофикация осъдиха баба ми и й запорираха първо пенсията, нищо че е 200 лева, след направено възражение вдигнаха запора, после се хванаха за апартамента, в който живея - дарен ми беше преди пет години от нея и следователно не беше нейна собственост. Грешката им беше, че не осъдиха когото трябва, партидите бяха на нейно име и затова така правеха. След като занесох нотариалния акт за справка, че собственик на запорираното жилище съм аз, а не осъденото лице вдигнаха запора. Когато баба ми почина, направих отказ от наследство при нотариус - отказ от всички права и задължения по наследството. Така не губя нищо, защото нямам нищо за наследяване - апартамента ми е бил вече дарен и друго за наследяване и без това нямам. Разбира се ЧСИ ми лепна едно известие, около три месеца след смъртта на баба ми, че идва да описва имущество, но аз им развях пред визиономиите отказът от наследство. Успех на всички потърпевши и дано съм била и аз полезна. Мисля, че повечето хора в България, ги е страх , нямат самочувствие да си търсят и знаят правата, битува една пораженческа, робска психика, пуснати да се клатушкат по течението.
Не сме роби веке а свободна рая
Не сме роби веке а свободна рая