И да отида и да видя някой, то няма как да разбера що за човек е... Гледам, че в предаването "България от край до край" често се срещат с хора, които както се казва "още не са за изхвърляне".Да де, ама ти ходил ли си в няколко села да видиш какви хора има?
Има, обаче проблема е, че 95% от населението в селата НЕ са ти аудитория. Не питай защо, просто се разходи.И да отида и да видя някой, то няма как да разбера що за човек е... Гледам, че в предаването "България от край до край" често се срещат с хора, които както се казва "още не са за изхвърляне".
Ти да не си Дарвин на селатаВ България има 5 хиляди села?
Кой нормален мисли, че може да се "възродят". Ако населението се разхвърли равномерно между всички пак хората няма да са достатъчно за икономически ефективно село.
Ако се отделят примерно 1000 села и държавата да се концентрира върху тях може да гласувам за някоя партия. Но ако някой твърди че може да оправи всички значи е лъжец.
Един вестник да накара някой да заживее на село наистина е загубена кауза. Но комбинирането му с други видове "методи" може да доведе до желания резултат. Затова аз виждам като начало да се създаде въпросния вестник, а крайния резултат да се очаква не само благодарение не него, а от осъществяването на доста по-мащабна дейност.Има, обаче проблема е, че 95% от населението в селата НЕ са ти аудитория. Не питай защо, просто се разходи.
Та тия 5% или айде да не сме толко черногледи... 10%... не разбирам какво мислиш да им предлагаш. Аз мислех, че искаш да накараш хора от града да се замислят колко е готино да си имат селски имот - като начало. И после да ходят често, защото ако очакваш, че ще заживеят нови хора си е загубена кауза.
регистрирай един домейн за вестника като едновременно с хартиеното издание пускай вестника и онлайн. Така ще имаш реална представа за интереса. Освен това пускай в големите групи във фейсбук където има по 150 - 200 000 члена и така ще видиш интереса https://www.facebook.com/groups/301115728554447Обмислям вариант при който да представя идеята за вестника (чрез разпечатани оформени текстове) на множество хора в селата. Бихте ли дали идеи какъв вид обратна връзка да търся, защото едва ли веднага могат да реагират тези на които им представя идеята... Даването на телефон например не е удобно, защото рядко съм свободен за разговори. Не знам през интернет колко ще е ефективно (колко хора ще се навият да пишат), а за хартиени писма - в това съм още по-скептичен.
Новите селяни с къщи на 30 км от града
Новите селяни с къщи на 30 км от града
Новите селяни у нас търсят да си купят къща с двор на около 30 км от големия град. „Те обикновено се насочват към локации от 30 -50 км докъм 80 км от града, така че да могат да пътуват бързо и л...telegraph.bg