Вечната дилема(за някои), Worpdress или XenForo

Worpdress или XenForo

• Общо гласове
    4

Миленски

Active Member
Аз лично съм си фен на форумните системи и като цяло на XenForo, но там SEO - то ми е тегава история, до като с Wordpress нещата са мега по - лесни, но.... все пак форума си е форум. Останалите системи не ги споменавам защото няма смисъл за мен поне, ако за вас има, споменете ги(да видим кой ползва Joomla :D ). А да са Worpdress + XenForo свързани, не си е работа, до някъде изглежда що годе добре, но не знаеш къде си и за какво изобщо си там :D

XenForo има опцията да е като блог на началната си страница, а темите да изглеждат като статии. Wordpress има не една добавка за форум, но няма функциите на XenForo. Ако вземеш да и добавяш и добавяш става страшно :D XenForo от друга страна не е за всеки хост, най - вече тези които имат ограничението за
Inodes (айнод, ай-нод), с чисто нов форум, само с един инпортнат дизайн и файловете от 13к скачат на 30к и нагоре. Колкото повече се слага в XenForo като добавки и дизайни толкова повече стават и файловете, и няма опция чрез която да се почистват периодично.

П.с
Реших да пиша защото гледам ви е скучно(на мен също), пък и отдавна не се е спорило по такива теми :D Нека споровете да започнат сега, че да видим какъв ще е следващия ми проект :D

Три на нула за XenForo...... но и в допълнение проблемчето с онези 10к реда за превод на български си остават :D

Три на нула за XenForo...... но и в допълнение проблемчето с онези 10к реда за превод на български си остават :D
Не. Не е проблем. Има преведени. Драсни, ако имаш нужда от превод. ;)

PHPBB3
🤣

Форумите си заминаха и скоро ще са deadbeat системи. bhw само поглеждам, и тука по навик.

Иначе ако имам сайт,. но нямам форум и желая да имам форум - никога няма да направя сайт от форумна система. Ако имам вече изграден форум, по бива да се вдигне към него и сайт / портал, но обратното е безумие. Социалните мрежи дават всичко, което може и не може човек да се сети спрямо форумите.

Дискорд например има и той голяма роля, да събере на по-удобно място разни групи хора с микрофон, стриймове, и т.н.

Последно редактирано:
😂🤣😂
Иначе ако имам сайт,. но нямам форум и желая да имам форум - никога няма да направя сайт от форумна система. Ако имам вече изграден форум, по бива да се вдигне към него и сайт / портал, но обратното е безумие. Социалните мрежи дават всичко, което може и не може човек да се сети спрямо форумите.
Няма да загинат но и скоро няма да са масово ползвани(освен bg-mamma :D ). Уебсайта базиран на Wordpress може да е много по - красив от който и да е форум, а от скоро и доста по - бърз. Но! Форума е по - стабилен от Wordpress(поне XenForo де). За защитата на форума не знам толкова но и Wordpress не е кой знае колко защитен освен ако не е статичен, а като е статичен си е..... ми по добре един HTML :D .

Социалките скоро ще станат платени, много мислеха включително и аз, че фейса няма да е платен, но вече има опция за абонамент, като отново си ти продават данните ама не гледаш реклами(може би). :D

Дискорд например има и той голяма роля, да събере на по-удобно място разни групи хора с микрофон, стриймове, и т.н.
Дискорда от скоро го разглеждам по - внимателно и да, има доста неща в и за него, но за стрийма...... според мен не окей, или поне без Нитро абонамента и усилванията на сървъра ти. И все още не може да замени уебсайта или форума. Освен ако не вкарат опцията за статии споделяне на файлове и прочие.... ама то тогава ще стане хептен мазало :D Иначе за сега си е като Телеграм, Вайбър.... Скайп..... :D

Може ли някой форум на WP да го разгледам?

Може ли някой форум на WP да го разгледам?
Аз лично нямам такъв, за кратко колкото да видя какво представлява. Пробвал съм всички налични и възможни интеграции на Wordpress с форум и нито една не е задоволяващ, поне за мен. Иначе може да видиш форума на bg-mamma, той е на PHPbb :D

Горе