интересното в това което пусна е таксите за апартамент че излизали 3000 - 8000 крони на месец - колкото ипотчена вноска затова били предпочитани къщите
Да, в Швеция предимно е по добре за къща да си вземеш. Но за кола пък била 0 % лихвата. Каквото и да говорим, която и държава да дадем за пример, като нашата система няма. Тук е мутренско правителство, съответно и банките са такива и програмите им са мутренски. Това са държави на светлинни години, с изчистени от такива глупости като тукашните, и отношението към обикновения човек е на много високо хуманно ниво. Тук може да си останеш на улицата, да ти вземат жилището по най долния и нечестен начин, и никой няма да ти обърне внимание. И нещо много важно: ако останеш без работа веднага банката ти замразяват заема и не ти трупат лихви, до като си намериш работа. Ние не може изобщо и да си помислим да се сравняваме с подобни държави.
Само знам че моят роднина който живее в Швеция и си купи и кола и жилище е много по добре там, от колкото тука. Не се прибирал от както е заминал - аз му ходя на гости. Не иска и да чуе за тука да се връща.
И освен, че ще ти вземат апартамента, колата и т.н. ако имуществото не ти покрие кредита продължаваш да си длъжник защото няма фалит на физическите лица в БГ. Найс, а? :mrgreen:
Соколов а.к.а Даласа изчезна да не го спипаха мутрите някъде? :mrgreen:
в испания няма фалит на физически лица
Двоен ипотечен кошмар гони затруднените собственици на имоти в Испания
Длъжниците в редица европейски страни остават със значителна част от кредита дори след като загубят дома си
и да знаете фалита не е панацея може да обявиш фалит веднъж но в повечето държави това означава да се лишиш от достъп до кредитната система за срок от 5-8 години а след това като вече веднъж обявявал фалит означава да имаш нисък кредитен рейтинг и винаги да ти предлагат най неизгодните кредити с най високата лихва ...
тоест веднъж се такова крилат дявол (банка) щото ако вземеш някакъв кредит и обявиш фалит след 8 години като отново имаш достъп до кредитната система да речем че лихвата за теб ще е само с няколко процента по висока (ако искат да ти опуснат въобще) отколкото за коректните клиенти и някой малък заем за който си обявил фалит може да ти излезе през носа...
иначе и банките не са прави... щото докато бяха хубавите години знаейки, че са защитени от липсата на личен фалит и борейки се за пазарен дял... отпускаха на сульо и пульо кредити за имоти на 110% от стойноста на имота като знаят че може да се отрве клиента ще дават максимум 70 - 80% от стойноста на имота за другите ще искат самоучастие и така имотите освен това ще гледат клиента да няма заеми чиято вноска надвърля 30% от дохода му демек ще се ограничи достъпа до кредит...
ама ще е по здравословно за банките а и имотите няма да скачат така...
кредит срещу ипотека всеки ще ти даде ако имаш собственост (онази реклама дето щели да и стигна на мария ли беше за 12 миникупъра парите ако си заложи жилището) и тия такаRodriguez and her husband Manuel, who worked as a painter and carpenter, took out a big second mortgage in 2006 to pay off debts, remodel their 3-bedroom apartment in this town outside Madrid and buy furniture and a new car.
Американските баннки носят последствията от фалита ама те измислиха хитър начин да продадът риска на други и затова и при тях отпускаха неразумно...
Кредит се взима когато имаш пари и си 99,9% че и занапред ще имаш пари и прости ти трябва някаква сума ама наистина веднага (детето ти е болно и му трябва операция; дъщеря ти се жени и и трябва жилище; автомобила с който печелиш се счупва и тн.).
Не е луд тоя, дето яде хайвера, а тоя, който му го плаща.
ППП аз предупреждавах една камара народ да не теглят че договорите са им кофти бил съм безимотен тъпак на който никой нямало да отпусне кредит ... никой насила не са го завели да подпише... мога да изпиша цяла страница със на какви глупости съм се наслушал ... как банката се минавала като му давала кредит итнт само че много ще ми отнеме...
Куул, същия пример дадох по горе, ама нещо увисна, явно цената на истината е голяма и трудно се преглъща. Мога ти дам и линк да скиваш за пишман инвеститорите ни през 2007/8 кво са правилиВ масовия случай рови в интернет за модела, пита във форуми за подводни камъни, разглежда стотици обяви в мобиле бг/де ходи поне на няколко десетки огледа, спира се на две три от огледаните и ходи с някой които разбира да провери за какво става на въпрос преди да я вземе... а става въпрос за вещ която ще се ползва 5години много рядко 10
една голяма дебела ПОНЦИ схема. Само че там периодично някой остава "на върха на топа", както се казва.
ti lud li si az moia nego plashtam 5 godini i pisma ne idvat daje moshennici saзапочнах да ги разделям предприемачите на банкери и интернетаджии!
Сега разбирам ,защо се пудрите толкова, но забравих нещо доста съществено.
Преди 2 години ми се обадиха ,че ще ме съдят ,ако не си платя и от тогава насам спряха лихвата.Може и искаха да се уплаша и да платя ,но уви не!!! гъз давам пара не давам.Все пак съм си габровчанин.та дали пак ме юркат сумата си е доста малка, за рзлика от милионите на комшията дето никой не го и пита!
НИКОЙ ЛИ НЯМА НЕПОГАСЕН КРЕДИТ И ВЗЕМАНЕ ДАВАНЕ С KREDITORITE
ti lud li si az moia nego plashtam 5 godini i pisma ne idvat daje moshennici sa
Ти луд ли си? Аз моя кредит не го плащам вече 5 години. И писма не идват даже. Следователно тези, които са ти се обадили са мошеници. Няма начин от банката да си искат парите, които са ти дали - те банките са благотворителни дружества. Ако някой не си плаща кредитите - нищо не предприемат.